ISTORIJSKI USPEH: Titula jesenjeg prvaka je osvojena kolo pre odlaska na zimsku pauzu!

Autor:

Sport

12.11.2023

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolektiv Mladosti piše nove stranice klupske istorije!

ISTORIJSKI USPEH: Titula jesenjeg prvaka je osvojena kolo pre odlaska na zimsku pauzu!

Foto: FK Mladost Bukovče

U okviru 14. kola Međuopštinske lige Jug sastav Pomoravlja iz Ostrikovca ugostio je ekipu Mladosti (Bukovče). Domaći tim je u ovaj meč ušao sa pete pozicije (22 osvojena boda), dok su gosti sa deset bodova više bili lideri na tabeli.

Republika

Gosti su od samog starta krenuli silovito ka golu rivala, posed je bio na njihovoj strani, znali su da im trijumf osigurava titulu jesenjeg prvaka pre poslednjeg kola, i cilj je bio jasan.

Veliki broj prilika imali su fudbaleri Mladosti, posebno Stajković i Bogojević, ali se mreža domaćeg tima zatresla pred sam kraj prvog dela meča. Nakon kornera, loptu je u gol Pomoravlja smestio Darko Ljubisavljević na odličan centaršut Bogojevića, 1:0 za Mladost.

Tokom prvog poluvremena domaći gotovo da nisu ozbiljnije zapretili rivali, imali su jedan slobodan udarac ispred kaznenog prostora, ali nije bilo opasnosti po golmana Milenkovića. Za vreme desetominutne pauze, trener Stanojević je promenio tri igrača u redovima tima iz Ostrikovca. 

Drugo poluvreme počelo je bez mnogo uzbuđenja na obe strane, kako je vreme odmicalo, domaći su pomerali svoje linije ka golu rivala i to je dovelo do nekoliko šansi, ali iste nisu uspeli da realizuju. Nisu se ni gosti povukli, ali su primirili loptu, i čekali su svoju priliku.

Na isteku 84. minuta nakon lepe timske akcije koja je krenula sa sredine terena, lopta je u završnici stigla do Miloša Stajkovića koji je plasira iza leđa golmanu Stojanoviću, ispostaviće se konačnih 2:0 u korist Mladosti. 

Pomoravlje (Ostrikovac) - Mladost (Bukovče) 0:2 (0:1)

Pomoravlje: Stojanović, Aleksić, Stanković (od 46' Rakić), Šarov, Simić (od 46' Stanojlović), Dobrosavljević, P. Dimitrijević, M. Dimitrijević, B. Dimitrijević, Kopričanec (od 35' Stajić), J. Ivanović (od 46' B. Ivanović)

Mladost: Milenković, Ljubisavljević, Babić, St. Ilić (od 23' Tomić), Nikolić, Milošević, Antić, Stajković, Bogojević, Sl. Ilić (od 70' Nešković), Miletić

Ovim trijumfom ekipa Mladosti je na kolo pre kraja prvenstva osigurala titulu jesenjeg prvaka, a predstojećeg vikenda će istu imati prilike da proslavi pred svojim navijačim kada dočekuje prvog pratioca, Šumadiju iz Trešnjevice. Sastav Pomoravlja gostuje Napretku iz Stubice.

Predsednik Mladosti, Radovan Ilić je za naš portal nakon meča poručio:

- Mogu slobodno da kažem da je klub napravio jedan od najvećih uspeha od kako postoji, nikad bolji start na početku sezone nije ostvaren. Svaka utakmica se igrala kao da je finale, zbog čega smo i postali jesenji prvaci. Postali smo jedna velika porodica koja nema cenu, hteo bih da se zahvalim igračima i naravno upravi kluba na izuzetnoj saradnji u dosadašnjem periodu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading