OBILIĆ U ODLIČNOJ FORMI U FINIŠU POLUSEZONE: Upisan je drugi vezani trijumf u prvenstvu!

Autor:

Sport

12.11.2023

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična partija svih fudbalera tima iz Živica.

OBILIĆ U ODLIČNOJ FORMI U FINIŠU POLUSEZONE: Upisan je drugi vezani trijumf u prvenstvu!

Foto: FK Obilić Živica

U okviru 13. kola Podunavsko-šumadijske zone ekipa Sloge 1924 iz Batočine ugostila je sastav Obilića iz Živice. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa desete pozicije, i isto toliko osvojenih bodova, dok su gosti sa jednim bodom više bili na devetom mestu.

Republika

Odličan meč viđen je na stadionu "Kraj Lepenice" u Batočini, duel dva tima koja su od prvog minuta krenula da se nadigravaju, "komšije" na tabeli su znale da je ovo bitan susret i da su tri boda imperativ.

Tokom prvih 45 minuta nije bilo ozbiljnijih prilika na obe strane, pokušavali su fudbaleri Sloge i Obilića da opreznijom, ali i napadačkom igrom stignu do povoljnog rezultata, ali su svi napadi bili jalovi. Nije bilo žustrijih prekršaja za vreme prvog poluvremena, te nije bilo ni žutih kartona.

Drugi deo meča bio je dosta sadržajniji u odnosu na prvi, gosti su posle deset minuta igre u nastavku poveli. Kombinovali su fudbaleri Obilića na sredini terena, lopta je stigla do kapitena Ivana Tekića koji preciznim udarcem, iskosa sa desne strane matira golmana Obradovića, 1:0 u 54. minutu.

Par minuta kasnije viđena su dva crvena kartona, po jedan na obe strane u kratkom vremenskom razmaku. Nikola Ilić u redovima domaćina je "pocrveneo" u 55. minutu, a samo dva minuta kasnije rezervista Nemanja Ranković je sa dva brza žuta kartona, takođe morao da napusti teren ranije.

Pokušali su domaći u par navrata da probiju odbranu Obilića i da stignu do izjednačenja, ali je partija fudbalera gostujućeg tima bila zaista na visokom nivou, kako  na sredini terena, tako i u defanzivnoj liniji.

Na isteku 74. minuta jedan od najiskusnijih igrača na terenu, Marko Milosavljević solo prodor po levoj strani završio je preciznim udarcem u bliži ugao protivničkog golmana, 2:0 za Obilić.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka nije bilo promene rezultata, domaći su bacili sve karte na napad, ali nisu uspeli da stignu do pogotka. Najbolju priliku Sloga na ovom meču za postizanje gola imala je nakon slobodnog udarca koji je izveo Srećko Petrović, ali je golman Ćirković krajnjim naporom zakačio loptu, i ista je završila na prečki.

Sloga 1924 (Batočina) - Obilić (Živica) 0:2 (0:0)

Sloga 1924: Obradović, Ljubisavljević, Stojanović (od 30' Krstić (od 66' Džudović)), Ilić, Anđelković, Petrović, Todorović, Kostadinović, Životić, Nikolić (od 82' Dimitrijević), Kojić

Obilić: Ćirković, Pavlović, Ninić, Momirović, Milosavljević, Tekić, Veličković (od 79' Milenković), Nedeljković (od 88' Medić), Milošević (od 46' Milutinović), Bundalo (od 51' Ranković), Mađarić

U sledećem kolu Obilić dočekuje Slobodu iz Lipe, dok sastav Sloge gostuje RSK-u iz Rabrova.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading