IZ DUDOVICE SE VIDI SRPSKA LIGA: Budućnost je od ovog kola samostalna na prvoj poziciji na tabeli!

Autor:

Sport

06.11.2023

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda nije uspela da ozbiljnije zapreti novom lideru.

IZ DUDOVICE SE VIDI SRPSKA LIGA: Budućnost je od ovog kola samostalna na prvoj poziciji na tabeli!

Foto: OFK Budućnost Dudovica

U okviru 13. Kola Beogradske zone ekipa OFK Budućnosti ugostila je sastav Crvene zvezde iz Malog Mokrog Luga. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa deobe prve pozicije, dok su gosti bili na 13. mestu u ligi.

Republika

Domaći tim je dobro ušao u utakmicu, ali su gosti prvi došli do vođstva. Štoper Marjanović vratio je loptu golmanu Tešiću, koji je nakon lošeg ispucavanja istu dodao do špica crveno-belih, Marka Đurića koji postiže gol za 1:0, igrao se 12. minut meča.

Nakon primljenog gola tim iz Dudovice kreće svim silama napred, i u tim trenucima beležimo veliki promašaj Maksimovića koji je sa pet metara loptu prebacio preko gola. Uspeli su fudbaleri Budućnosti da stignu do izjednačenja na isteku 36. minuta kada na centaršut Markovića, Maksimović glavom lobuje golmana gostiju, 1:1.

Pred sam odlazak na odmor, Marković i Maksimović su zamenili uloge, ovoga puta je Marković centrirao, a loptu je u gol smestio Maksimović, 2:1 za Budućnost koja na odmor ide minimalnom prednošću. Dva momka od 19 godina u domaćem timu su uspela da režiraju preokret u razmaku od samog osam minuta.

Republika

Foto: OFK Budućnost Dudovica

Trijumf Budućnosti

Drugi deo meča u potpunosti je pripao domaćem timu koji je dominirao od samog starta. Na isteku 61. minuta Marković na pas Milinkovića postiže gol za 3:1. Nedugo zatim nakon sjajne timske akcije Budućnost drugim pogotkom Markovića na meču uvećava prednost na 4:1.

Domaći su izmenama primirili utakmicu, i istu su bez većih problema priveli kraju. Ovim trijumfom ekipa Budućnost sa osamila na prvoj poziciji na tabeli, sa dva boda prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Budućnost (Dudovica) - Crvena zvezda (Mali Mokri Lug) 4:1 (2:1)

Budućnost: Tešić, Šakić, A. Đorđević, Soldatović, Marjanović, Marković (od 69' M. Đorđević), Lukić (od 69' Milivojević), Stevančević (od 60' Milinković), Janković, Maksimović (od 50' Radovanović), Gligorić

Crvena zvezda: Avram, Popović, Zeničanin, Vukojević, Miladinović, Teofilović (od 38' Stekić), Mitić, Filipović, Đurić (od 46' Stojanović), Mutavdžić, Nikolić (do 68' Cvetković) 

U sledećem kolu Budućnost gostuje upravo prvom pratiocu, ekipi Komgrapa, dok sastav Crvene zvezde dočekuje BSK Borču.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading