NEVEROVATNA UTAKMICA U GLOŽANU: Odavno nije viđen ovakav spektakl na niželigaškim terenima! (VIDEO)

Autor:

Sport

06.11.2023

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbal je napadačka igra.

NEVEROVATNA UTAKMICA U GLOŽANU: Odavno nije viđen ovakav spektakl na niželigaškim terenima! (VIDEO)

Foto: FK Budućnost Gložan

U okviru 13. kola PFL-a Sombor ekipa Budućnosti iz Gložana ugostila je sastav Radničkog 1918 iz Ratkova. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 24 osvojena boda, što je bilo dovoljno za četvrtu poziciju na tabeli, dok su gosti sa četiri boda više bili na drugom mestu u ligi.

Republika

Utakmicu na stadionu u Gložanu bolje su otvorili gosti, i posle samo pet minuta igre su stigli do vođstva. Asistenciju Nedeljkovića iskoristio je Žarko Vlajić, 1:0 za Radnički.

Bili su "na konopcima" domaći u tim trenucima, stvorili su gosti još par prilika na polovini rivala, ali nisu uspeli da ih realizuju na pravi način. Konsolidovali su svoje redove u ekipi Budućnosti, i uspeli su da stignu do izjednačenja u 20. minutu. Udarac Stanislava Žemberija završio je iza leđa golmana Ignjatovića, 1:1.  

Otvorena igra na obe strane pružila je prisutnim navijačima odličan meč, gosti su nakon osam minuta od izjednačenja preko Marka Nedeljkovića stigli do novog vođstva, 2:1 za tim iz Ratkova. Samo par minuta kasnije isti fudbaler je pogodio za 3:1, i to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. 

Drugi deo meča počeo je odlično za goste, posle samo tri minuta igre Vlajić svojim drugim pogotkom uvećava prednost Radničkog na 4:1, i tada su mnogi mislili da je gost osigurao ceo plen na ovom susretu.

Samo par minuta kasnije domaći preko Vladimira Ralevića smanjuju zaostatak na 4:2, od tog trenutka su krenuli fudbaleri Budućnosti na sve ili ništa, i to im se isplatilo.

 

 

U 62. minutu Dušan Sikirić nakon odbitka smešta loptu u mrežu, Budućnost prilazi na samo gol zaostatka, 4:3, budi se domaća publika i daje dodatni vetar u leđa svojim fudbalerima.

Nisu imali ideju gosti šta da rade sa loptom, prednost od tri gola je istopljena, igra nije ličila na onu iz prvog poluvremena, i to su znali da iskoriste domaći. Žemberi u 75. minutu postiže svoj drugi gol na meču, za izjednačenje, 4:4. 

Samo četiri minuta kasnije dvostruki strelac za domaći tim, Žemberi odlično je uputio pas ka Milanu Adameku, koji postiže gol za 5:4, vodi Budućnost, erupcija oduševljenja na tribinama stadiona u Gložanu.

Znali su domaći fudbaleri kako da privedu meč kraju, gosti su bacili sve karte na napad, ali su isti bili jalovi, te je ekipa Budućnosti uspela da sačuva prednost i da ostvari veliki trijumf nakon još većeg preokreta. 

Budućnost (Gložan) - Radnički 1918 (Ratkovo) 5:4 (1:3)

Budućnost: Gavrilović, Saračević, Sikirić, Lončar, Srnka, Žemberi, Kućenič (od 61' Semartonski), Ralević, Adamek, Duvnjak (od 46' Nemet), Liptak

Radnički 1918: Ignjatović, Nedeljković, Petković, Panić, Gugleta (od 46' Trifunović), Đokić, Kardinal, Vlajić, Ćeran, Dakić, Novaković 

U sledećem kolu ekipu Radničkog očekuje novi derbi meč, ovoga puta protiv Kulpina pred svojim navijačima, dok Budućnost gostuje BSK-u iz Bačkog Brestovca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading