NIŠTA OD OVOGA NIJE IZNENAĐENJE: Iskusni fudbaler predstavlja pokretačku snagu crveno-belog tima - ovaj grad zaslužuje viši rang! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.11.2023

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vratio se u rodni grad kako bi svojim iskustvom pomogao mladim saigračima u crveno-beloj sportskoj opremi.

NIŠTA OD OVOGA NIJE IZNENAĐENJE: Iskusni fudbaler predstavlja pokretačku snagu crveno-belog tima - ovaj grad zaslužuje viši rang! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva/Aleksandar Mirkov

Fudbaleri OFK Kikinde prethodne takmičarske godine u Vojvođanskoj ligi Istok ubedljivo su stigli do šampionskog pehara i povratka u treći stepen srpskog klupskog fudbala, ali svi u gradu o kojem arheološka istraživanja pokazuju da je nastao u prvoj polovini XV veka, nadaju se da će svoje fudbalske ljubimce uskoro pratiti i u prvoligaškoj konkurenciji.

 

U tom cilju, početkom 2023. godine crveno-belu opremu kikindskog kluba zadužio je i iskusni dvadesetsedmogodišnji defanzivni vezni fudbaler Aleksandar Mirkov, igrač koji je svoje prve fudbalske korake načinio baš u redovima crveno-belih.

Pre nego što je u januaru ove godine stigao u grad koji predstavlja centar Sevenrobanatskog okruga, Mirkov je šest meseci proveo u redovima ASK Keflaha, austrijskog trećeligaša.

- Prethodne sezone ekipa je sjajno igralai ubedljivo je stigla do šampionskog pehara i povratka u srpsigaški karavan - započeo je svoje izlaganje Mirkov, a zatim dodao:

- Međutim, malo ko je očekivao da ćemo i u novoj sezoni predstavljati konkurenta za vrh tabele u Srpskoj ligi Vojvodina. Svi u klubu dobro znaju koliko radimo i koliko se trudimo kako na treninzima, tako i na utakmicama i jasno je da aktuelna ostvarenja za nas nisu iznenađenje.

Aktuelni rezultati pokazuju da se OFK Kikinda u dogledno vreme ponovo može naći i na mapi srpskog prvoligaškog fudbala:

- Sigurno da je i to apsolutno moguće. Posedujemo tradiciju i uz dobar rad, pojačanja i malo sportske sreće, u budućnosti se možemo nadati i plasmanu u Prvu ligu Srbije, što Kikinda svakako zaslužuje.

Aleksandar Mirkov se nalazi u najboljim sportskim godinama, interesantno je bilo i čuti kakve su dalje ambicije iskusnog fudbalera:

- Moje ambicije su uvek da koliko god mogu pomognem svojim mlađim saigračima i klubu svojim iskustvom i željom za pobedama. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim partijama i privlačiti što više publike na našem stadionu u buducnosti.

 

- Aleksandar Mirkov:

Datum rođenja: 8. januar 1996. godine

Mesto rođenja: Kikinda

Pozicija u timu: defanzivni vezni

Igračka karijera: OFK Kikinda (Kikinda)-mlađe kategorije, Sparta (Subotica)-mlađe kategorije, Palić Koming (Palić), Banat (Zrenjanin), Senta (Senta), ŽAK (Kikinda), Bečej 1918 (Bečej), Vojvodina (Novi Sad), Smederevo 1924 (Smederevo), Mladost Kakanj (Bosna i Hercegovina), Železničar (Pančevo), Radnički (Sombor), ASK Keflah (Austrija), OFK Kikinda (Kikinda)

Da podsetimo, ekipa OFK Kikinde u ovom momentu nakon 13 odigranih prvenstvenih mečeva, zauzima petu poziciju na tabeli vojvođanske grupe srpskoligaškog karavana. Aktuelni lider Železničar iz Inđije ima pet bodova prednosti, ali je svakako trenutni bodovni deficit nadoknadiv tokom prolećnih borbi kada će se i odlučivati o šampionskom peharu.

Narednog vikenda OFK Kikinda će odigrati poslednji meč u prvom delu sezone pred svojim navijačima. Na Gradski stadion stiže 1. maj iz Rume, a samo sedam dana kasnije na programu je i veliki derbi. Crveno-beli gostuju na "Toyo Tires Areni" ekipi Železničara i već tada će Aleksandar Mirkov i njegovi saigrači imati priliku da možda načine i važan korak ka šampiosnkom peharu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading