NAJTEŽE MOGUĆE GOSTOVANJE: Omladinac prvu prvenstvenu pobedu traži na terenu lidera!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.11.2023

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstoji susret u kojem, barem prema stanju na tabeli, pitanje pobednika ne bi trebalo da se dovodi u pitanje.

NAJTEŽE MOGUĆE GOSTOVANJE: Omladinac prvu prvenstvenu pobedu traži na terenu lidera!

Foto: FK Omladinac Rakinac

Prethodne sezone fudbaleri Omladinca iz Rakinca suvereno su stigli do šampionskog pehara u okviru Opštinske lige Velika Plana i očekivalo se da će svoj kvalitet potvrditi i u aktuelnoj takmičarskoj godini u okviru višeg ranga takmičenja.

Međutim, sportski kolektiv iz Rakinca je u prvih 11 prvenstvenih mečeva zabeležio svega tri remija i čak osam poraza i u ovom momentu zauizimaju poslednju poziciju na tabeli Podunavske okružne lige i predstoji im grčevita borba za opstanak.

Predstojećeg vikenda pred fudbalerima Omladinca je najteže moguće gostovanje, s obzirom da će se suprostaviti lideru takmičenja, ekipi Mladog radnika 1940 iz Radinca koja u aktuelnoj sezoni ne zna za neuspeh, a poslednji put je na domaćem terenu poražena pre gotovo šest meseci kada je u okviru 25. kola prethodnog šampionata poražen od Železničara iz Kusatka minimalnim rezultatom 0:1.

U ovom momentu domaćin predstojećeg susreta drži čelnu poziciju sa 29 osvojenih bodova koliko ima i drugoplasirani Borac 1932 iz Ralje, a u stopu ih prati Jasenica 2017 iz Smederevske Palanke koja je sakupila poen manje.

Foto: FK Mladi radnik 1940 Radinac

Stadion u Radincu je spreman za predstojeći duel

 

Uoči predstojećeg susreta iz redova Omladinca su izjavili:

- Očekuje nas jak protivnik u nedelju. Bez obzira na naš status na tabeli mi i dalje verujemo u to da možemo da izborimo opstanak u podunavskoj okruženoj ligi. Raduju nas uspesi naše najmlađe selekcije i njihova sreća i radost na iščekivanju svake naredne utakmice. Sa njima se sada stvara budućnost fudbalskog kluba Omladinac. Pozivamo naše navijače da dođu i podrže naše obe selekcije u utakmici ovog vikenda.

- Podunavska okružna liga, 12. kolo:

Mladi radnik 1940 (Radinac) - Omladinac (Rakinac)

Stadion "Lužnjak", Radinac

Datum: Nedelja, 5. novembar

Početak: 13 časova

Treba napomenuti da su dve ekipe do sada odigrale šest međusobniih zvaničnih mečeva tokom kojih je Mladi radnik 1940 zabeležio četiri trijumfa naspram dve pobede sastava iz Rakinca. Ukupni gol koeficijent iznosi 17:9 u korist aktuelnog lidera Podunavske okružne lige.

Uz navedeno mora se dodati da je poslednju prvenstvenu pobedu Omladinac ostvario 17. aprila 2011. godine kada je na svom igralištu slavio rezultatom 2:1.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading