FOTO IZVEŠTAJ: Kraljevi remija - nekadašnji superligaši još jednom razočarali navijače!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.10.2023

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto borbe za vrh tabele, sledi im borba za opstanak?

FOTO IZVEŠTAJ: Kraljevi remija - nekadašnji superligaši još jednom razočarali navijače!

Foto: GFK Sloboda Užice

Takmičenje u okviru Prve lige Srbije za sezonu 2023/24 bliži se drugoj trećini regularnog dela i već sada se određeni zaključci mogu doneti. Ekipa OFK Beograda svakako je najprijatnije iznenađenje i gotovo da su "romantičari" viđeni kao novi članovi elitnog ranga srpskog klupskog fudbalskog takmičenja, a uz plavo-bele sa Omladinskog stadiona zavidne rezultate postigli su i dojučerašnji srspkoligaši Smederevo 1924 i Tekstilac iz Odžaka, kao i šabačka Mačva od koje se, možda i nije očekivalo da će biti jedan od konkurenata za plasman u vrh tabele.

Sa druge strane, uz novosadske klubove RFK Novi Sad 1921 i Mladost GAT, zasigurno neprijatno su iznenadili užička GFK Sloboda i Metalac iz Gornjeg Milanovcac. Od njih se očekivala barem sigurna pozicija u plej-of fazi, ali kako trenutno stoje stvari, obe ekipe će na proleće morati da strepe za osptanak.

Prethodnog vikenda, nekadašnji superligaši su se međusobno sastali na stadionu "Radomir Antić" u Užicu, a oko 800 ljubitelja fudbala razočarano je otišlo kućama. Duel Sloboda i Metalca okončan je podelom bodova, bez golova, 0:0.

 

Ovime su obe ekipe zadržale svoje pozicije u donjem delu tabele, a užički prvoligaš u devet odigranih susreta ima čak šest remija po čemu je rekorder ovog takmičenja, dok Gornjomilanovčani sa četiri duela u kojima pobednika nije bilo, predstavlajju teću ekipu po ovom kriterijumu u prvoligaškoj konkurenciji, ali Metalac u odnosu na Užičane ima i dva poraza više što gla trenutno drži u zoni ispadanja.

- Prva liga Srbije, 10. kolo:

GFK Sloboda (Užice) - Metalac (Gornji Milanovac) 0:0

Stadion: "Radomir Antić", Užice

Gledalaca: 800

Sudija: Nikola Petrović

Žuti kartoni: M. Stanojević, L. Milojević, R. Glišović (GFK Sloboda); V. Bulatović, B. Mijailović, H. E, Mina Nazarit, N. Jovičić (Metalac)

GFK Sloboda (Užice): Vukašinović, Cvetić, Gajić, R. Glišović, Đ. Glišović (Golubović), T. Glišović (Vesić), Jovanović (Kitanovski), Rašković (Milojević), Stanojević, Tumbas, Đukić (Starčević).

Metalac (Gornji Milanovac): Premović, Abah, Aleksić (Arambašić), Bulatović, Ilić (Ouanda Adonija), Jovičić, Maksimović (Milinković), B. Mijilović, V. Mijailović, Milošević, Mina Nazarit (Žakula).

U narednom kolu koje je na programu predstojećeg vikenda GFK Sloboda gostuje ekipi Jedinstva na Ubu, dok će Metalac na svom terenu u gradu podno planine Rudnik dočekati Inđiju Toyo Tires.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading