AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE: Početno opuštanje nije kažnjeno - gosti se na vreme probudili i zabeležili premijerni trijumf! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.10.2023

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvek i u svakom trenutku za bodove se mora pomučiti.

AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE: Početno opuštanje nije kažnjeno - gosti se na vreme probudili i zabeležili premijerni trijumf! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Dobrič 1974 Brest

U vikendu za nama startovalo je i takmičenje za sezonu 2023/24 u okviru Opštinske lige Merošina, a jedan od zanimljivijih duela odigran je u Azbresnici gde je gostovao favorit, ekipa Dobriča 1974 iz Bresta.

Domaći sastav, ekipa Jastrepca iz Krajkovca premijerni susret u novoj takmičarskoj godini započela je sa svega devet fudbalera, ali i pored navedenog pružili su žestok otpor favorizovanom gostu.

Uvodnih dvadesetak minuta proteklo je u rastrzanoj igri, posebno se navedeno može reći za sastav iz Bresta, a indolentnu igru gostiju čak je i brojčano oslabljni domaćin mogao da iskoristi.

Ipak, stvari na svoje mesto dolaze u 21. minutu kada je Milutin Momčilović, nakon asistencije Nebojše Ilića, uputio razoran udarac i lopta je završila u samom gornjem uglu domaćeg čuvara mreže.

Jedanaest minuta kasnije, gosti pogotkom Danila Miladinovića uspevaju da dupliraju prednost i sa rezultatom 0:2 odlazi se na odmor.

 

U nastavku susreta Danilo Miladinović svojim drugim pogotkom u 64. minutu, faktički rešava pitanje pobednika.

Domaćin je u 82. minutu mogao da stigne do premijernog ovoseznskog pogotka. Imali su fudbaleri Jastrepca jedanaesterca kojeg je skrivio Ilija Ilić, ali je čuvar mreže Dobriča 1974, Janković, zaustavio udarac Darka Stolića sa bele tačke.

Ipak, več u narednom napadu golman Janković pravi grešku, lopta mu ispada iz ruku što je iskoristio kapiten i najiskusniji fudbaler domaćeg sastava Tomica Milojević koji trese mrežu i postavlja konačan rezultat ovog susreta - 1:3.

- Opštinska liga Merošina, 1. kolo:

Jastrebac (Krajkovac) - Dobrič 1974 (Brest) 1:3 (0:2)

Strelci: T. Milojević za Jastrebac; M. Momčilović i D. Miladinović (2) za Dobrič 1974

Stadion: u Azbresnici

Nakon premijernog susreta u novoj sezoni trener Dobriča 1974 je izjavio:

- Nije bilo lako. Nismo se prepoznali na terenu u prvih dvadesetak minuta. Psihički su naši igrači ušli nestabilno i previše opušteno u utakmicu kada smo shvatili da igramo protiv devet igrača, što ne sme da se dešava. Mogli smo čak i da budemo kažnjeni za to, jer su već u prvih pet minuta momci iz Krajkovca imali dve odlične šanse. Ovo treba da nam bude opomena za dalje. Čestitao bih momcima Jastrepca na dobroj partiji i naravno našim momcima na osvojena tri boda.

U narednom kolu ekipa Dobriča 1974 dočekuje SU Gradište, dok će Jastrebac gostovati u Balajncu, istoimenoj ekipi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading