MAKSIMALAN UČINAK JE ZADRŽAN: Turekovac sa tri vezana trijumfa čeka derbi predstojećeg vikenda!

Autor:

Sport

25.09.2023

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastav Todorovca je igrao koliko je to rival dopustio.

MAKSIMALAN UČINAK JE ZADRŽAN: Turekovac sa tri vezana trijumfa čeka derbi predstojećeg vikenda!

Foto: FK Turekovac

U okviru trećeg kola Gradske lige Leskovac ekipa Turekovca na stadionu "Lotrin Gaj" ugostila je sastav Todorovca,domaćin susreta je u prva dva meča zabeležio dva trijumfa, dok su gosti upisali dva remija.

Nešto nervozniji start meča od strane domaćina doveo je do toga da gosti stignu do izglednih prilika za postizanje gola, iz jedne su čak i zatresli mrežu golmana Stojanovića, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Situacija koja je "ohladila" goste odigrala se u 18. minutu kada je Jasmin Krstić sa nekih 25 metara pogodio iz slobodnog udarca, 1:0 za Turekovac.

Na isteku pola sata igre domaći dupliraju svoju prednost, Filip Bakterović je situaciju 1 na 1 rešio u korist svog tima, 2:0. Nisu odustali gosti od ofanzivne igre i ubrzo su postigli svoj prvi gol na meču. Nakon prekida Stefan Tošić iz drugog plana šalje loptu u mrežu, 2:1.

Republika

Foto: FK Turekovac

Klupa Turekovca

Za vreme desetominutne pauze izvršena je jedna izmena, u redovima domaćina Cvetković je svoje mesto na terenu ustupio Nikoliću, igra gotovo identična od starta nastavka sa obe strane. 

Bolja igra domaćina u uvodnih 15 minuta nastavka, stvorili su fudbaleri Turekovca par izglednih prilika za uvećanje vođstva, ali je golman Todorović bio na visini zadatka.

Defanziva gostiju ipak nije izdržala dugo pod velikim pritiskom domaćina, u 58. minutu Bakterović izlazi sam ispred golmana, dribla ga i šalje loptu iza njegovih leđa, 3:1.

Krenuli su gosti na sve ili ništa od tog trenutka, ali su domaći uspešno sprečavali sve njihove nalete na svojoj polovini.

Pred sam kraj meča, u 89. minutu nakon dosuđenog kaznenog udarca sa 11 metara u korist gostiju, rezervista Stamenković postavlja konačan rezultat meča na 3:2.

Turekovac - Todorovce 3:2 (2:1)

Turekovac: Stojanović, Cekić (od 57' Osmanović), M. Stanojević (od 71' A. Stojanović), Milenković (od 71' Živković), Jovanović, Stojilković, Cvetković (od 46' Nikolić), T. Bakterović (od 71' Marjanović), F. Bakterović, Milošević, Krstić

Todorovce: S. Todorović, Mitić, Tošić, Mitrović, Mihajlović, Veljković (od 61' Miljković), I. Todorović, A. Todorović (od 37' Stamenković), Đokić, A. Todorović, Gocić (od 72' Stanojević) 

U sledećem kolu ekipa Turekovca gostuje sastavu Građanski 2023, dok Todorovce dočekuje Radnik 2013 (Šišince). 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading