ZABORAVITE NA VEČITI DERBI: U sredu se titula kuje na drugom kraju srpske prestonice!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.09.2023

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika dilema. Da li se u sredu umesto Topčiderskog brda, otisnuti ka staroj Karaburmi.

ZABORAVITE NA VEČITI DERBI: U sredu se titula kuje na drugom kraju srpske prestonice!

Foto: Starsport

Detalj sa 168. Večitog derbija

Večiti derbi će u sredu 27. septembra ispisati svoju 171. stranicu. Na stadionu u Humskoj ulici snage će odmeriti ekipe Partizana i Crvene zvezde, a nakon dugog niza godina klub sa beogradske "Marakane" u susret ulazi sa bodovnim deficitom i imperativom pobede.

Potpuno j jasno da će navedeni duel crno i crveno-belih privući veliku pažnju ljubitelja fudbala, ali će zasigurno mnogi navijači odlučiti da subotnje poslepodne provedu na drugom kraju grada, gde će se odigravati još jedna zanimljiva fudbalska predstava koja može biti i odlučujuća u borbi za šampionski pehar.

Naime, u sredu sa početkom od 15 časova na Omladinskom stadionu u okviru 9. kola Prve lige Srbije sastaće se ekipe OFK Beograda i Tekstilca iz Odžaka, timovi koji u ovom momentu zauzimaju dve vodeće pozicije na tabeli drugog stepena srpskog klupskog fudbala, s tim što se mora naglasiti da "romantičari" imaju čak sedam bodova prednosti i eventualnim trijumfom bi načinili novi veliki korak ka plasmanu u elitni rang.

Foto: OFK Beograd

Nije "večiti", ali jeste veliki derbi

 

Puleni trenera Sime Krunića u prethodnih osam mečeva zabeležili su sedam pobeda i svega jedan remi. Pred momcima sa stare Karaburme redom su padali GFK Sloboda (2:0), Metalac (4:1), Jedinstvo (3:0), GFK Dubočica (5:3), RFK Novi Sad 1921 (4:1), RFK Grafičar (5:0) i Inđija Toyo Tires (2:0), dok je jedino duel protiv novobeogradskim "majstora" okončan podelom bodova rezulatatom 2:2.

Sa druge strane, ekipa Tekstilca iz Odžaka do sada je zabeležila četiri trijmfa, tri remija i jedan poraz, a prethodnog vikenda su na svom terenu ubedljivo savladali RFK Grafičar rezultatom 4:0 i sa mnogo optimizma stižu u Beograd u nadi da ovim pozitivnim rezultatom mogu istaći glavnu kandidaturu za plasman u Superligu Srbije.

 

 

- Prva liga Srbije, 9. kolo:

OFK Beograd (Beograd) - Tekstilac (Odžaci)

Stadion: Omladinski stadion

Datum: Sreda, 27. septembar

Početak: 15 časova

Treba napomenuti da svi ljubitelji fudbala koji sredu žele da posvete najvažnijoj sporednoj stvari, imaće dovoljno vremena da nakon susreta na staroj Karaburmi, krenu put Topčiderkog brda gde će na stadionu u Humskoj ulici sa početkom od 19 časova biti odigran 171. Večiti derbi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading