ISTORIJA JE ISPISANA: "Lavice" odigrale prvi prvenstveni susret - Elena Tošić se upisala u klupske anale!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.09.2023

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva stranica klupske istorije je ispisana zlatnim slovima.

ISTORIJA JE ISPISANA: "Lavice" odigrale prvi prvenstveni susret - Elena Tošić se upisala u klupske anale!

Foto: ŽFK Železnik 1930

U subotu 23. septembra startovala je nova sezona u okviru Druge ženske lige Sever, a malobrojni ljubitelji ženskog fudbala imali su prilike da prisustvuju istorijskom trenutku na stadionu "Jusa Bulić" u Železniku.

I ove sezone severna grupa drugoligaškog karavana, usled nedovoljnog broja ženskih fudbalskih kolektiva iz Beograda, pored klubova sa teritorije Vojvodine, obuhvata klubove iz srpske prestonice, tako da će se u takmičarskoj 2023/24 godini u navedenom rangu takmičenja ukupno četiri kluba boriti za šampionski pehar i plasman u viši rang, Prvu ligu Srbije.

Već u prvm kolu odigran je u Železniku beogradski derbi u kojem su se sastale ekipe ŽFK Železnika 1930 i ŽFK Miljakovca, a svoj premijerni susret u borbi za bodove, "lavice" su okončale trijumfalno, slavivši minimalnim rezultatom 1:0.

Strelac jedinog pogotka na meču bila je Elena Tošić koja je mrežu gošći zatresla u 24. minutu, a treba napomenuti da je ekipa Miljakovca od 23. minuta susreta imala igračicu manje na terenu s obzirom da je isključena Aleksandra Arsić.

 

 

- Druga ženska liga Sever, 1. kolo:

ŽFK Železnik 1930 (Beograd) - ŽFK Miljakovac (Beograd) 1:0 (1:0)

Strelac: E. Tošić u 24. minutu

Stadion: "Jusa Bulić"

Crveni karton: A. Arsić (ŽFK Miljakovac)

Foto: ŽFK Železnik 1930

ŽFK Železnik poziva sve devojčice da se pridruže njihovom klubu

 

U narednoj takmičarskoj rundi "lavice" gostuju ekipi BAK-a u Beloj Crkvi, dok će Miljakovac pokušati u Rumi da stigne do prvih ovosezonskih bodova.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading