NOVA ZVEZDA JE ROĐENA: Crveno-beli iznedrili novog fudbalskog vunderkinda - on će biti naslednik Dragana Džajića i Duleta Savića! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.08.2023

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vikend za nama je najavio rađanje nove fudbalske zvezde.

NOVA ZVEZDA JE ROĐENA: Crveno-beli iznedrili novog fudbalskog vunderkinda - on će biti naslednik Dragana Džajića i Duleta Savića! (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Fudbalski klub Jedinstvo sa Uba nikada u svojoj istoriji nije učestvovao u elitnom rangu srpskog i jugoslovenskog fudbala, ali je i pored navedenog iznedrio neka od najvećih imena najpopularnijeg sporta.

Klub koji je osnovan davne 1920. godine, kroz svoju istoriju, u više navrata je bio učesnik drugog stepena nacionalnog klupskog takmičenja, a svi na Ubu se nadaju da upravo aktuelna 2023/24 sezona može biti i istorijska, nakon koje će crveno-beli zakoračiti i na elitnu scenu.

Ipak, sportski kolektiv sa Uba je tokom svoje, više od jednog veka duge istorije, svije ime upisao u analima srpskog fudbala time što je u njegovim redovima ponikao zvanično najbolji srpski fudbaler u XX velu, Dragan Džajić, a crveno-beli dres nosile su i fudbalske legende Dušan Dule Savić, Ratko Čolić prvi reprezentativac Jugoslavije sa Uba nakon Drugog svetskog rata, Nemanja Matić, Radosav Petrović i mnogi drugi.

Foto: FK Jedinstvo Ub

Prethodne godine Strahinja je dobio priznanje iz ruku Nemanje Matića

 

Već u premijernom takmičarskom kolu aktuelne 2023/24 sezone, u crveno-belom dresu pojavio se novi supertalentovani fudbaler od kojeg i Jedinstvo, ali i srpski fudbal mnogo očekuju.

Reč je o sedamnaestogodišnjem Strahinji Rakiću, igraču koji je prethodne takmičarske godine nastupao za kadetski tim Jedinstva, a već u duelu protiv RFK Novog Sada 1921 (4.0), trener crveno-belih Miloš Obradović ukazao je mladom fudbaleru poverenje i u 77. minutu susreta ga "bacio u vatru" čime je započeta faza sticanja seniorskog iskustva, a svi se nadaju i građenje velike fudbalske karijere.

 

- Strahinja Rakić:

Datum rođenja: 18. februara 2006. godine

Pozicija u timu: vezni fudbaler

Igračka karijera: Jedinstvo (Ub)-mlađe kategorije

Da podsetimo, nakon trijumfa u prvom prvenstvenom kolu, ekipu Jedinstva sa Uba već predstojećeg vikenda očekuje veliko iskušenje i duel protiv RFK Grafičara u Beogradu. Meč se igra već u petak 11. avgusta sa početkom od 17.30 časova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Tamara Rakic

10.08.2023 10:28

Ispravka datuma rodjenja 18.02.2006.