FRAPANTAN PODATAK: Ljubitelji fudbala su odabrali - prvoligaški karavan posećeniji od elitnog ranga srpskog klupskog fudbala!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.08.2023

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za rubriku verovali, ili ne...

FRAPANTAN PODATAK: Ljubitelji fudbala su odabrali - prvoligaški karavan posećeniji od elitnog ranga srpskog klupskog fudbala!

Foto: GFK Sloboda Užice

Prethodnog vikenda startovala je nova 2023/24 sezona u okviru Prve lige Srbije od koje se svakako očekuju velika uzbuđenja.

Premijernu takmičarsku rundu svakako su obeležili fudbaleri Jedinstva sa Uba koji su na svom stadionu "Dragan Džajić" ubedljivo rezultatom 4:0savladali RFK Novi Sad 1921, a uz njih, 1. kolo je proteklo u znaku smedereva 1924, OFK Beograda i RFK Grafičara koji su ostvarili vredne trijumfe u duelima protiv Inđije Toyo Tires (2:0), užičke GFK Slobode (2:0), odnosno Metalca iz gornjeg Milanovca (3:1).

Pored navedenih, trijumfe su zabeležile i ekipe OFK Vršca nad lazarevačkom Kolubarom (1:0) i novobeogradskog Radničkog protiv leskovačke GFK Dubočice (2:0). Mečevi između Mladosi GAT i sremskomitrovačkog Radničkog, odnosno Mačve i Tekstilca okončani su podelom bodova.

Republika

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Duel u Gornjem Milanovcu između Metalca i RFK Grafičara je bio magnet za publiku

 

Istovremeno, u vikendu za nama odigrani su i mečevi druge runde srpskoligaškog karavana, a statističkim poređenjem broja prisutnih navijča na tribinama prva dva ranga srpskog klupskog fudbala, dolazimo do frapantnog podatka.

Naime, ukoliko ne računamo novosadski derbi u kojem je Partizan savladao Vojvodinu (2:0) i meč na stadionu "Rajko Mitić" tokom kojeg je Crvena zvezda ubedljivo sa 4:0 savladala kruševački Napredak, na preostalih šest mečeva srpskoligaškog karavana ukupno je bilo prisutno svega 617 ljubitelja fudbala.

 

 

Istovremeno, utakmicama premijernog kola drugog stepena srpskog klupskog fudbala ukupno je prisustvovalo 5,770 navijača, što iznosi 721 ljubitelj fudbala po meču.

Najviše publike bilo je u Užicu, na stadionu "Radomir Antić" gde je meču između GFK Sloboda i OFK Beograda (0:2) prisustvovalo 1.500 navijača, dok je četvorocifreni broj navijača bio i na Ubu, kao i u Smederevu (po 1.000).

- Poseta mečevima 1. kola Prve lige Srbije:

GFK Sloboda (Užice) - OFK Beograd (Beograd) 0:2 - 1.500 navijača

Jedinstvo (Ub) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 4:0 - 1.000 navijača

Smederevo 1924 (Smederevo) - Inđija Toyo Tires (Inđija) 2:0 - 1.000 navijača

Mačva (Šabac) - Tekstilac (Odžaci) 0:0 - 800 navijača

Metalac (Gornji Milanovac) - RFK Grafičar (Beograd) 1:3 - 570 navijača

Mladost GAT (Novi Sad) - Radnički (Sremska Mitrovica) 1:1 - 400 navijača

OFK Vršac (Vršac) - Kolubara (Lazarevac) 1:0 - 300 navijača

Radnički (Novi Beograd) - GFK Dubočica (Leskovac) 2:0 - 200 navijača

NAvijači su očigledno odabrali, a s obzirom da je prethodnog vikenda Srbiju zahvatilo veliko nevreme, sa punim pravom može se očekivati i značajno veći broj ljubitelja fudbala na tribinama, već tokom narednog, 2. prvenstvenog kola.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading