ODLUKA KOJA SE SA NESTRPLJENJEM IŠČEKIVALA: Nakon prvenstvene prvemijere, na novoj sportskoj lepotici sledi i fudbalski spektakl - Leskovac će ugostiti crno i crveno-bele!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.08.2023

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj grad u Srbiji će biti u epicentru srpskog i evrospkog fudbala.

ODLUKA KOJA SE SA NESTRPLJENJEM IŠČEKIVALA: Nakon prvenstvene prvemijere, na novoj sportskoj lepotici sledi i fudbalski spektakl - Leskovac će ugostiti crno i crveno-bele!

Foto: GFK Dubočica

Leksovačka GFK Dubočica prethodne sezone u okviru Srpske lige Istok stigla je do šampionskog pehara što im je omogućilo i plasman u drugi stepen srpskog klupskog fudbala.

Istovremeno, u gradu u podnožju Hisara obavljani su radovi na igradnji potpuno novog sportskog objekta koji je u punom svetlu zasijao na fudbalskom nebu Srbije i na kojem će uskoro biti odigrana i prva zvanična utakmica.

Leskovački fudbaleri su na startu takmičarske 2023/24 godine u okviru Prve lige Srbije poraženi na gostovanju u prestonici od novobeogradskog Radničkog (0:2), a već sledećeg vikenda očekuje ih novo iskušenje kada će gostovati u inđiji.

Međutim, ljubitelji fudbala u Leskovcu sa nestrpljenjem iščekuju 19. avgust kada će u okviru trećeg prvenstvenog kola GFK Dubočica odigrati svoj prvi ovosezonski meč na domaćem terenu, a u istoriju će ući ekipa RFK Novog Sada 1921 koja će imati čast da učestvuje u cerenoniji svečanog otvaranja.

Foto: Starsport

"Brđani" stižu u Leskovac

 

Istovremeno, nakon današnjg žreba za Evro kupove poznato je kada će leskovački stadion "debitovati" i na međunarodnoj sceni. Naiume, u okviru UEFA Lige Evrope ekipa Čukaričkog će u plej-of fazi odmeriti snagu sa pobedenikom dvomeča u kojem će se sastati grčki Olimpijakos i belgijski Genk.

Od ranije je poznato da đe "brđani" svoje međunarodne mečeve igrati na novom stadionu u Leskovcu, tako da već poslednjg dana meseca avgusta možemo očekivati fudbalski spektakl u kojem će crno-bel isa Banovog brda dočakati, mnogi se nadaju crveno-bele iz Pireja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading