INICIJATIVA NAVIJAČA: U čast velikana - stadion treba da ponese ime jednog od najboljih igrača u istoriji srpskog fudbala! (ANKETA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.08.2023

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je došlo vreme da mu se srpski fudbal barem na ovaj način oduži?

INICIJATIVA NAVIJAČA: U čast velikana - stadion treba da ponese ime jednog od najboljih igrača u istoriji srpskog fudbala! (ANKETA)

Foto: Youtube.com/printscreen

Fudbalski klub Dinamo 1945 iz Pančeva učesnik je trećeg stepena srpskog klupskog fudbala.

Istorijsku sezonu za fudbal u gradu na obalama Tamiša, kada je ekipa Železničara izborila plasman u elitni rang, klub sa Gradskog stadiona okončao je na 12. poziciji vojvođanske grupe srpskoligaškog karavana sa skorom od sedam pobeda, deset remija i 11 poraza, a sve pristalice ovog kluba nadaju se da ekipa može u dogledno vreme stupiti na prvoligašku poziciju.

Istovremeno pristalice pančevačkog Dinama 1945 pokrenule su inicijativu da Gradski stadion, dom pančevačkih fudbalera, ponese ime po legendi srpskog i jugoslovenskog fudbala, Blagoju Moši Marjanoviću.

Kako se u inicijativi naglašava, Moša Marjanović je u posleratnom periodu nosio dres Dinama, a nakon igračke karijere predvodio je "plave" i sa klupe. Takođe, u analima fudbala je ostalo upamčeno da je, verovatno i najlepši pogodak u svojoj igračkoj karijeri, postigao upravo u dresu Dinama. Imao je Moša tada punih 40 godina života, a tokom susreta protiv novobeogradskog Radničkog zatresao je mrežu na takav način da su mu pored navijača na tribinama, aplaudirali i protivnički fudbaleri.

Foto: FK Dinamo 1945 Pančevo

Budući stadion "Blagoje Moša Marjanović"?

 

Povodom pokrenute inicijative, navijači Dinama 1945 obratili su se i javnosti saopštenjem u kojem stoji:

- Svi pamtimo da su nekada "Rendžeri" čuvali tradiciju Dinama, sada to čine novi mladi ljudi koji na lep i kulturan način podržavaju svoj klub. Blagoje Moša Marjanović zaslužuje da stadion nosi po njemu ime. Pančevo mora da čuva dragocene ljude iz svoje prošlosti, da im odaje počast. Ukoliko ne poštujemo svoju istoriju i tradiciju, neće nas poštovati ni drugi. Grad bez istorije i tradicije izgleda kao papir bez teksta. Zato, grupa daje punu podršku ideji da se preimenuje naziv Gradskog stadiona u stadion "Blagoje Moša Marjanović - stoji u saopštenju koje prenosi portal "K-013.com".

Foto: facebook.com

Blagoje Moša Marjanović (1907 - 1984)

 

- Blagoje Moša Marjanović:

Rođen: 9. septembra 1907. godine u Beogradu

Preminuo: 1. oktobra 1984. godine u Beogradu

Igračka karijera: SK Jugoslavija (Beograd), Olimpija (Beograd), BSK (Beograd), Čukarički (Beograd), Dinamo (Pančevo), Proleter (Osijek)

Reprezentacija: Kraljevina Jugoslavija (58 utakmica / 37 golova)

Da podsetimo, novu sezonu u okviru Srpske lige Vojvodina, Dinamo 1945 započeinje 13. avgusta kada će na svom stadionu dočekati 1. maj iz Rume.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading