O SVEMU PO MALO SA LAZAROM JEREMIĆEM: Zvezda beočinskog kluba o aktuelnom trenutku srpskog fudbala - jednom rečenicom razočarao je milionsku armiju obožavateljki!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.07.2023

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

(Ne)očekivano se sportski kolektiv iz Beočina našao u višem takmičarskom rangu.

O SVEMU PO MALO SA LAZAROM JEREMIĆEM: Zvezda beočinskog kluba o aktuelnom trenutku srpskog fudbala - jednom rečenicom razočarao je milionsku armiju obožavateljki!

Foto: Privatna arhiva

Fudbaleri beočinskog Cementa prethodnu takmičarsku godinu okončali su na četvrtoj poziciji Prve novosadske lige i klub se prirpemao da u predstojećoj 2023/24 sezoni pokuša da stigne do šampiosnke titule u novosadskoj eliti i plasmana u vojvođanski fudbalski rang.

 

Međutim, u svim navedenim težnjama preduhitrio ih je Fudbalski savez Vojvodine koji je nakon raspisanog tendera doneo odluku da ekipa iz mesta koje se nalazi na samo petnaestak kilometara od centra Novog Sada, već od predstojeće jeseni krene u žetvu bodova u okviru Vojvođanske lige Jug.

Povodom najnovijih klupskih, ali i uopšteno dešavanja u srpskom fudbalu, razgovarali smo sa, zasigurno najvećom medijskom zvezdom beočinskog sportskog kolektiva Lazarom Jeremićem.

Popularnog Jeru smo pitali kakve su sada ambicije Cementa nakon novonastale situacije:

- U ovom momentu glavni cilj kluba svakako je opstanak u Vojvođanskoj ligi Jug, mada će mnogo toga zavisiti od početka sezone i rezultata koje ostvarimo na startu. Veliki problem svakako nam predstavlja činjenica ekipa nije formirana za ovaj rang takmičenja i u ovom momentu imamo malo vremena kako bi se pojačali. Cement je u svakom pogledu, pa i finansijskom stabilan klub, ali je većina fudbalera već pronašla ekipe za narednu sezonu, a oni koji su i dalje slobodni, uglavnom imaju nerealna finansijska potraživanja. I pored svega toga, nadam se da ćemo do starta takmičeanj dovesti trojicu, četvoricu fudbalera, čime bi imali konkurentan sastav.

Foto: Privatna arhiva/Lazar Jeremić

"Desetka" Cementa će i dalje biti njegova?

 

Neizostavno pitanje jeste vezano i za lične ambicije:

- Više puta sam ponovio da sam u Beočinu kao kod kuće. Godinu dana sam ovde, upozna sam veliki broj sjajnih ljudi, a na čelu kluba je osoba koja svakome od nas uvek izlazi u susret nevezano da li su u pitanju privatni ili fudbalski problemi. Ovde sam se skućio, upoznao devojku i praktično već oženio - kroz osmeh je izjavio Jera i dodao:

- Šalu na stranu, ne nameravam da napuštam Cement. Jedina mogućnost postoji da napustim klub, ukoliko se pojavi ozbiljna ponuda iz inostranstva. Postoji trenutno neka priča da bih mogao da pronađem angažman na zapadu i sve će to biti poznato tokom vikenda. Ukoliko ostanem u Srbiji, sigurno ostajem u Beočinu.

Iskusni fudbaler je posebno želeo jednu stvar da naglasi:

-  Po meni najveće pojačanje koje smo uspeli da dovedemo je definitivno novi šef, Branislav Antić sa kojim prvi put sarađujem. Sa svojim iskustvom i očigledno velikom ljubavlju prema sportu, mnogo će doprineti ekipi, a i pojedincima da daju mnogo više. Jedan fudbalski fanatik, čovek koji živi fudbal i gleda svaki segment.  Kroz karijeru sam imao vrhunske trenere, poput Bekvalca, Sime Krunića , Mladena Dodića i mnogih drugih. Tako da slobodno mogu da kažem posle dugi niz godina igrajući Prvu i srpsku ligu, napokon sam ponovo osetio ozbiljnost, profesionalizam i prvoligaške treninge. Vidim da je veliki profesionalac i smatram da će uspeti svojim sjajnim  zalaganjem i požrtvovanošću da nam pomogne da ostvarimo naš cilj.

Za kraj bilo je interesantno od Lazara čuti kakvo je njegovo mišljenje o dostignućima srpskih klubova na ovosezonskoj međunarodnoj sceni:

- Prevashodno moram istaći da sam veliki Zvezdaš i pored činjenice da sam u mlađim kategorijama igrao u Partizanu. Za Zvezdu ne brinem. Doveli su sjajna pojačanja. Sve su to vrhunski igrači i ne verujem da im se bilo ko može suprostaviti u domaćem fudbalu. Kada je reč o međunarodnoj sceni, videćemo. Mnogo faktora će tu uticati.

Foto: Privatna arhiva/Lazar Jeremić

Fudbalski romantik

 

O Partizanu, TSC-u, Čukaričkom, Vojvodini:

- Partizan jeste u najvećem problemu od svih navedenih ekipa. Situacija je takva, kakva jeste, ali nikada se ne zna. Možda ih baš ta činjenica ujedini i naprave senzaciju. Kada je reč o Vojvodini, žao mi je što oni ne ostvaruju bolje rezultate. Voleo bih da Novosađani budu uvek među dve, tri ekipe. TSC i Čukarički su stabilni klubovi i oni će tek napredovati. Međutim, moram istaći da je evidentno da i na osnovu onoga što se dešava u Leskovcu, Loznici i Zaječaru, srpski fudbal ide uzlaznom linijom.

Ostaj da se vidi hoće li Lazar Jeremić pronači zajednički jezik sa inostranim emisarima, ili će i u narednoj sezoni nositi plavi dres beočinskog Cementa. U svakom slučaju Beočince 13. avgusta očekuje prvi meč južne grupe vojvođanske lige, kada će gostovati novosadskoj Slaviji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading