TRILING MLADIH IGRAČA ZA JAČU UMKU: Novajlije koje su željne dokazivanja stigle u plavu porodicu!

Autor:

Sport

26.07.2023

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava polako sklapa tim za predstojeću sezonu.

TRILING MLADIH IGRAČA ZA JAČU UMKU: Novajlije koje su željne dokazivanja stigle u plavu porodicu!

Foto: FK Umka

Uprava kluba zna šta radi, igrački kadar se formira po tačno određenom "šablonu", što bi trebalo da donese odlične rezultate u predstojećoj sezoni.

Republika

Prošlogodišnji šampion Prve beogradske lige (grupa A) i novi član Beogradske zone, ekipa Umke se polako podiže radnu temperaturu kako bi što spremniji ušli u izazove koji ih očekuju u novom prvenstvu. 

Prve akvizicije plavo-belih u aktuelnom prelaznom roku bili su Miljan Savić i Miloš Simonović, dres Umke su nešto kasnije zadužili Dušan Milunović i Marko Stojanović. Uprava kluba se tu nije zaustavila, do današnjeg dana, od tada, promovisana su još tri nova lica.

Filip Malić (21) stigao je u redove Umke nakon tri godine provedene u dresu Torlaka iz Kumodraža, ponikao je u Radu sa Banjice gde je bio pravi lider i gde je jedan period bio i kapiten tima. Malić je univerzalac, može da pokrije gotovo sve pozicije u odbrani, baš kao i na sredini terena. 

Šesti novajlija u redovima novog člana zonskog ranga je Marko Vujetić (19), lokalni "klinac", bivši kapiten kadetske i omladinske selekcije Brodarca odakle i stiže u plavu porodicu. Mladi vezista bio je dugogodišnja želja uprave, naručito Vojkana Bacića koji je pored Markovog oca najzaslužniji za njegov dolazak. 

Seriju dosadašnjih predstavljenih pojačanja zatvara Dušan Cakić (19), izdanak omladinske škole Zemuna, i doskorašnji igrač PKB-a u čijem je dresu prošle sezone pogodio čak 10 puta mrežu rivala. Cakić igra na poziciji krila i predstavljanje veliko pojačanje za Umku, imajući u vidu da je reč u mladom i perspektivnom fudbaleru, koji već ima iskustva igranja u zonskom rangu.

Plavo-beli su 13. jula započeli pripreme na terenu u Železniku, tada se igračima obratila uprava kluba, a zatim i trener Bacić koji je poveo i prvi trening. Proteklog vikenda odigrana je i prva prijateljska utakmica sa još jednim šampionom i novajlijom u zonskom rangu, timom Budućnosti iz Dudovice koji je tom prilikom slavio minimalnim rezultatom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading