SPREMA SE NEŠTO VELIKO ZA SLEDEĆU SEZONU: Dosadašnje novajlije su dodatni dokaz takvim tvrdnjama!

Autor:

Sport

06.07.2023

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko zvučnih imena je već na spisku igrača.

SPREMA SE NEŠTO VELIKO ZA SLEDEĆU SEZONU: Dosadašnje novajlije su dodatni dokaz takvim tvrdnjama!

Foto: FK Donji Srem 2015 Pećinci

Nešović u dresu Zemuna

U odnosu na osvajanje prošlogodišnje treće pozicije, nedavno završena sezona se može smatrati delimično neuspešnom.

Republika

Fudbalski klub Donji Srem 2015 je u nedavno završenom prvenstvu Vojvođanske lige Jug osvojio 37 bodova, što je bilo dovoljno za desetu poziciju na tabeli. Ekipa je imala najviše moguće ambicije, ali iste nisu uspeli da dostignu, pa je uprava odlučila da u velikoj meri izmeni igrački kadar za predstojeću sezonu.

Gradnja kuće se započinje od temelja, pa je tako i sklapanje igračkog kadra krenulo od "jedinice". Dragiša Ristić (31) se posle godinu dana provedenih u redovima Cera iz Petkovice vraća u Donji Srem. Iskusni čuvar mreže je tokom karijere branio boje velikog broja klubova, neke od većih "pozornica" bile su mu Mačva iz Šapca, Jedinstvo (Vladimirci) i Radnički iz Šapca. 

Miloš Stojanović (19) druga je akvizicija uprave, pokriva poziciju štopera i u dosadašnjoj karijeri je branio boje Radničkog iz Sremske Mitrovice, Mačve iz Šapca i novosadske Vojvodine. 

Manojlo Rebić (27) nastavlja seriju pojačanja u Pećincima, reč je o igraču koji odrađuje zadatke uz levu aut liniju, kroz karijeru je branio boje Rakovice, BSK-a iz Batajnice i Sremčice, a u redove Donjeg Srema dolazi posle plasmana u Srpsku ligu Beograda sa sastavom GSP Polet Dorćol.

Nikola Nešović (29) u Donji Srem stiže iz redova Žarkova, nastupao je u prošlosti i za Borac iz Čačka, Napredak iz Kruševca, Slobodu iz Užica, Zemun i Smederevo. Radi se o veoma iskusnom igraču koji pokriva obe krilne pozicije, ali se najbolje snalazi u ulozi "plejmejkera".

Stefan Vuković (29) se nakon dve godine u redovima Sloge iz Erdevika odlučio za promenu fudbalske sredine. Ovaj stameni štoper je u dosadašnjoj karijeri branio boje Radničkog iz Šida i tima iz Erdevika, i na obe adrese se vraćao u par navrata.

Seriju predstavljenih pojačanja za sada, zatvara sigurno jedno od zvučnih imena na vojvođanskom Jugu, Igor Plavšić (24) nakon godinu dana provedenih u redovima Mladosti iz Bačkog Jarka stiže u Donji Srem. Plavšić je jako brz fudbaler koji pokriva obe krilne pozicije, njegovi rivali često imaju problema sa njegovom brzinom. Kroz karijeru je bio član između ostalog ČSK Čelareva, OFK Starog Grada, Mladosti iz Bačkog Petrovca, Bačke iz Begeča i Proletera iz Novog Sada.

Aktivnostima u dosadašnjem periodu prelaznog roka jasno se mogu videti ambicije kluba za sledeću sezonu, Donji Srem će pojuriti sam vrh tabele, kako bi se izborio plasman u viši rang, tačnije u Srpsku ligu Vojvodina.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading