PREKO JESENJEG PRVAKA DO ŠAMPIONSKE TITULE: Pred rekordnim brojem gledalaca ekipa Čajetine osvojila je pehar prvaka! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

21.06.2023

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličnu partiju pružili su i gosti iz Velike Ježevice, ali je domaćin bio prisebniji u završnici napada.

PREKO JESENJEG PRVAKA DO ŠAMPIONSKE TITULE: Pred rekordnim brojem gledalaca ekipa Čajetine osvojila je pehar prvaka! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Čajetina

Poslednje kolo Zlatiborske okružne lige donelo nam je odgovor na pitanje ko će biti novi šampion i član Zapadno-moravske zone. Ekipa Čajetine je držala lidersku poziciju na tabeli, sa dva boda prednosti u odnosu na sastav Višesave, uz bolji međusobni skor, pa je lideru u poslednjem meču sezone bio dovoljan i bod za titulu.

Republika

Pred rekordnim brojem gledalaca na stadionu "Švajcarija" na Zlatiboru sastav Čajetine ugostio je jesenjeg prvaka, tim Ježevice, domaći su maksimalno fokusirano ušli u meč sa ciljem da osvoje nova tri boda i time reše pitanje šampiona.

Već u uvodnih pet minuta gosti su dva puta "sigurne golove" izbacivali sa gol linije, velika ofanziva igrača Čajetina rezultirala je ipak pogotkom u 13. minutu.

Milosavljević je poslao loptu u prostor, ona stiže do Aleksandra Savića koji se oslobađa svojih čuvara, izlazi 1 na 1 sa golmanom Nestorovićem, i uspeva da ga savlada, 1:0 za domaćina.

Posle vođstva, igrači iz domaćeg tabora su imali još par polušansi, ali nisu uspeli da stignu do novog gola kojim bi dosta lakše nastavili meč.

Par propuštenih šansi na polovini rivala, kao da je motivisalo gostujuće, odnosno demotivisalo domaće igrače, pa su fudbaleri Ježevice krenuli sa dosta boljom igrom u nastavku meča.

Do kraja poluvremena promene rezultata nije bilo, za vreme pauze izvršene su tri izmene, jedna u redovima domaćeg, i dve u taboru gostujućeg sastava.

Bolje su ušli gosti u nastavak meča, i tada su bili i najbliži postizanju pogotka. Nakon akcije lopta je stigla do rezerviste Bojana Živkovića, ali je njegov udarac završio na stativi golmana Rolja.

I na drugoj strani je imao izglednu priliku još jedan rezervista, Nemanja Kutlešić iskomplikovao svoju šansu za dupliranje prednosti Čajetine, i do iste nije došlo zbog prisebnosti odbrane gostiju.

Opao je tempo igre u poslednjih pola sata, domaći su bili zadovoljni rezultatom, držali su loptu u svom posedu i hteli su da mirno privedu meč kraju, dok su gosti "jurili" gol kako bi uveli meč u neizvesnu završnicu.

Igrao se 87. minut kada je Kutlešić sa centra uputio odličan pas u prostor ka kapitenu Čajetine, Marko Kostadinoviću, on izlazi sam ispred golmana, ali čuvar mreže odbija njegov udarac, lopta se na sreću domaćina odbija opet do Kostadinovića, koji je ovoga puta bez problema šalje u mrežu, 2:0.

Pet minuta kasnije usledio je poslednji sudijski zvidužuk, nakon čega je krenulo veliko slavlje domaćih igrača i navijača, Čajetina je novi član zone!

Čajetina - Ježevica (Velika Ježevica) 2:0 (1:0)

Čajetina: Rolj, Despić, Milosavljević, Tomić, Stanić, Obradović, Gardić, Kostadinović, Savić, Milaćević (od 46' Kutlešić), Bjeličić (od 79' Panović)

Ježevica: Nestorović (od 46' Ćurdić), Đorđević, Gavrilović, Jelić, Krejović, Cicović, Brašnjević, Jovanović, Borović, Đurović (od 46' Vukotić), Topalović (od 51' Živković)

Pred upravom Čajetine je sada težak, ali saladak posao, treba oformiti igrački kadar za takmičenje na višem nivou, a samim tim i u određenim strukturama kluba mora biti bolje organizacije. Sastav Ježevice je pokazao na ovom gostovanju da se zasluženo nalazi u samom vrhu tabele i da je sa pravom ove sezone bio jesenji prvak.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading