ŠOK: Nakon istorijske sezone i učešća na međunarodnoj sceni, predsednik kluba podneo OSTAVKU!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.06.2023

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao grom iz vedra neba.

ŠOK: Nakon istorijske sezone i učešća na međunarodnoj sceni, predsednik kluba podneo OSTAVKU!

Foto: FK Miljakovac

Istorijska sezona za ekipu Miljakovca je okončana. Klub je u okviru Međuopštinske lige Beograd - "grupa A" takmičenje završio na petoj poziciji sa 38 osovjenih bodova, a učinak je mogao biti i bolji da popularna "radnička klasa" nije u poslednja tri kola osvojila svega jedan bod.

 

Istovremeno, klub je prvi put u sezoni 2022/23 izašao i na međunarodnu scenu. U okviru Feniks trofeja takmičenje je okončano u grupnoj fazi gde su ekipe Brere iz Milana i Skjolda iz Kopenhagena bile bolje, ali zadovoljstvo ipak nisu pomutila ni četiri poraza u isto toliko odigranih mečeva.

Shodno svemu navedenom, kao grom iz vedra neba pojavila se informacija da je prvi čovek Miljakovca i osnivač ovog kluba, Jovan Simić podneo ostavku na mesto predsednika "radničke klase":

- Danas je jedan od najtežih dana u mom životu, ali dan koji je neminovno morao doći. Nije lako odvojiti se od kluba kojem sam dao ime, grb, boje, vrednosti i ideju na kojoj je nastao i porastao, ali je bilo lako prepoznati kada je vreme da se ode. Smatram da je moja misija ispunjena, da smo prikazali fudbal u jednom novom svetlu i pokazali ostalim klubovima na koje načine mogu da se organizuju na jako visokom nivou, bez obzira u kom rangu nastupaju - istakao je sada već bivši čelnik kluba i dodao:

Foto: FK Miljakovac

OStavka predsednika kluba - Jovan Simić

 

- Avantura u niželigaškom amaterskom fudbalu je bila predivna, urađene su neke sjajne stvari, ali mislim da je vreme da svoj rad nastavim tamo gde je nekada stao, u profesionalnom sportu. Postavljeni su novi standardi u organizacionom, ali i marketinškom i komunikacionom smislu. Kroz fudbal Miljakovac je komunicirao prave vrednosti, probao da zabavi, edukuje i obrazuje nove generacije, ali i one starije. Mogu samo da se nadam da će i bez mene ove vrednosti nastaviti da žive kroz klub. Veliki broj humanitarnih akcija i utakmica koje smo organizovali, podrška ženskom fudbalu, mečevi na Omladinskom stadionu, u Užicu, a pogotovo evropski mečevi u okviru Feniks trofeja, ostaće zauvek u meni, i drago mi je što sam svako svoje obećanje ispunio tokom mandata u klubu. Kako prema igračima, igračicama, trenerima tako i prema navijačima. Jedan smo od retkih, ako ne i jedini klub iz najnižeg ranga takmičenja koji je školovao trenere, čak četvoro njih u ovoj sezoni. Kako bi klub ostao u lokalnim okvirima, i da ne bi išao daleko od prvenstvene ideje, uključivanje trećih lica ili prodavanje kluba nije bila opcija, već samo da radom nastave da se bave igrači kluba, kao grupa i da zajedno predvode klub. Želim im puno sreće i uspeha, a ja ću ih sve bodriti sa tribina. Napred Radnička klaso, ovo je tek početak, hvala na svemu.

Nova sezona je pred vratima, a Miljakovac okreće novu stranicu istorije, a sve pristalice kluba nadaju se da će ona biti barem toliko uspešna, kao što je bila nezaboravna sezona 2022/23. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading