DUEL U DRAGOCVETU KOJI PREVAZILAZI RANG TAKMIČENJA: Sastav Kolonije furizono prvo poluvreme "naplatio" plasmanom u finale baraža!

Autor:

Sport

18.06.2023

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako težak kraj sezone za GFK Strelište, pogotovo što je ekipa u poslednjem kolu ispustila drugu poziciju u ligi i direktan plasman u viši rang.

DUEL U DRAGOCVETU KOJI PREVAZILAZI RANG TAKMIČENJA: Sastav Kolonije furizono prvo poluvreme "naplatio" plasmanom u finale baraža!

Foto: facebook/printscreen/Joca Johan Dimitrijevic

U okviru baraža za plasman u Pomoravsku okružnu ligu, na stadionu u Dragocvetu snage su odmerili drugoplasirani sastavi međuopštinskih liga. Uloga nominalnog domaćina pripala je ekipi Kolonije, dok je sastav GFK Strelišta bio nominalni gost. 

Republika

Pred oko 700 gledalaca odigran je derbi susret koji je opravdao očekivanja svih prisutnih.

U prvih 20 minuta viđen je visok tempo igre na obe strane, ulog je veliki, poraženi iz ovog duela završava sezonu, pa je samim tim želja kod igrača na obe strane bila na zavidnom nivou.

Prva promena rezultata viđena je u 27. minutu kada se posle velikog broja prilika na obe strane, ipak prvo zatresla mreža gostiju. Saša Petrović je iskoristio ubacivanje sa boka, nakon čega je poslao loptu iza leđa prezimenjaku na golu Strelišta, Bošku, 1:0 za Koloniju.

Iskoristili su igrači Kolonije momentar koji je bio na njihovoj strani i ubrzo su duplirali svoju prednost. Miroslav Milovanović je poveo loptu sa pola terena, probio je do protivničkog gola, nakon čega je solo akciju završio pogotkom u mreži rivala, 2:0.

Dva brza gola poremetila su goste, igrači Kolonije su to znali da iskoriste i do kraja prvog poluvremena su još jednom zatresli mrežu rivala. Filip Živaljević je nakon prodora sa nekih 20 metara uputio udarac "koji se ne brani", 3:0.

U drugom delu igre, domaći su stali na loptu, dok su gosti krenuli na sve ili ništa. Može se reći da sreća u par situacija nije bila nakolnjena gostujućem sastavu, i kako to obično biva u fudbalu, stigla je kazna na drugoj strani.

Rezervista Miloš Simić je odmah po ulasku u igru preuzeo izvođenje slobodnog udarca, lopta je stigla do njegovog prezimenjaka Mateje, koji je glavom smešta u mrežu, 4:0. u 57. minutu.

Igrači Strelišta su posle četvrtog gola pokušavali svim silama da barem dođu do prvog njihovog pogotka na meču, kako bi se dodatno motivisali za nastavak, ali je mreža golmana Milojevića do kraja susreta ostala netaknuta.

Kolonija - GFK Strelište 4:0 (3:0)

Kolonija: Ni. Milojević, Radovanović (od 67' Stevanović), Janković, Simić (od 62' Bogdanović), Marković, Milovanović. Ne. Milojević, Grujić (od 56' Mi. Simić), Ma. Simić, Petrović (od 56' Zafirović), Živaljević (od 67' Savović)

GFK Strelište: Petrović, Milenković, Mirkailo, Velojević, Đorđević, Dajić (od 76' Stanojević), Ne. Timotijević (od 62' Jeremić), Ljuboja, Nedeljković (od 62' Ni. Timotijević), Mihajlović, Ilić

Iz redova Kolonije su posle velike pobede i plasmana u finale baraža poručili:

- Sve pohvale za ekipu GFK Strelišta na fer i korektnoj igri, našim navijačima se zahvaljujemo i pozivamo ih da se spreme za 28. jun kada je na programu finale baraža, podrška na poslednjoj utakmici ove sezone nam je prekopotrebna. Pobedu posvećujemo našem saigraču Drašku Raičeviću i želimo mu da ostvari svoj zacrtani cilj. 

Sastav Kolonije sada čeka ishod baraža za plasman u Zonu Zapad, kako bi saznao protivnika sa kojim će u 90 minuta odlučivati o članu Pomoravske okružne lige za sledeću sezonu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading