ZA JOŠ JAČI BEDEM ISPRED GOLA: U Rušanj je stigla "jedinica" iz višeg ranga!

Autor:

Sport

18.06.2023

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Druga najbolja odbrana u ligi ima novog čuvara mreže.

ZA JOŠ JAČI BEDEM ISPRED GOLA: U Rušanj je stigla "jedinica" iz višeg ranga!

Foto: FK Rušanj

Marić prvi novajlija

Tim Rušnja se posle tri godine u Opštinskoj ligi Barajevo u takmičarskoj 2022/2023 godini vratio u Prvu beogradsku ligu (grupa B).

Republika

Ekipa je povratničku sezonu u višem rangu "odradila" na pravi način, do posle 19 ligaških mečeva držali su prvo mesto sa sastavom Budućnosti iz Dudovice, ali su nakon toga serijom od tri vezana poraza, dva od direktnih konkurenata za najviši plasman, ipak sišli na treću poziciju na tabeli.

Rušanj je na kraju sezone sa 58 osvojenih bodova "osvojio" treće mesto na tabeli, osam bodova više osvojio je lider, sastav Budućnosti, kao i prvi pratilac BSK 1926 iz Baćevca, ali je tim iz Dudovice zbog boljeg međusobnog skora izborio plasman u viši rang.

Uprava kluba se odmah po završenoj sezoni bacila na jačanje igračkog kadra, i već posle par dana je ozvaničen i prvi dolazak u redove Rušnja. Nikola Marić (30) je prvo pojačanje za sezonu 2023/2024.

Marić dolazi iz redova OFK Mladenovca, čije je boje branio proteklih godinu dana u Beogradskoj zoni, sa svojim sada već bivšim timom je u višem rangu sezonu završio na sedmoj poziciji u ligi. Tri puta je bio član tima iz Mladenovca, a u karijeri je bio i "jedinica" Zuca 2019, Jedinstva iz Surčina, Mladosti iz Cvetovca, Ušća Novi Beograd, dok je prve fudbalske korake napravio u Teleoptiku.

Odbrana Rušnja, tačnije njihov golman, je protekle sezone u ligi kapitulirao 21 put, i po tom paramteru su druga najbolja odbrana u ligi, šampion i novi član zone je prvi i u tom paramteru sa samo 16 primljenih golova.

Imajući u vidu da je u protekloj sezoni Rušanj primao u proseku manje od jednog gola po meču, dovođenje golmana iz višeg ranga bi trebalo da taj broj dodatno smanji. Dobro je poznata floskula u fudbalskim krugovima da uspeh ekipe počinje od golmana, i da se u gotovo svim prelaznim rokovima prvo rešava pitanje "jedinice".

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading