ODLUKA JE DONETA: Okolnosti su uslovile da klub napusti ustaljenu praksu - sportski direktor veruje u ostvarenje ciljeva!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.06.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona za zaborav je okončana...

ODLUKA JE DONETA: Okolnosti su uslovile da klub napusti ustaljenu praksu - sportski direktor veruje u ostvarenje ciljeva!

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Fudbaleri gornjomilanovačkog Metalca, pred start tek okončane sezone, smatrani su jednim od favorita kada je u pitanju povratak u elitni rang srpskog klupskog fudbala. Međutim, klub iz grada podno Rudnika je gotovo do poslednjeg takmičarskog kola strepeo od potpunog sunovrata i prelaska u srpskoligaški fudbal, ali do toga ipak nije došlo.

 

Odmah nakon okončanja neuspešne sezone, sve strukture kluba su se okrenule užurbanim pripremama za ono što predstoji, a jedan od prvih koraka bio je produžetak saradnje sa trenerom Vladicom Petrovićem:

- Metalac je u protekloj sezoni tri puta menjao trenera, što nije karakteristično za politiku našeg kluba, koja nalaže da se izabranom šefu struke pruži šansa da se dokaže i uspostavi svoj način rada u dužem periodu - istakao je sportski direktor Ivan Vuksanović i dodao:

- Okolnosti su bile takve da smo morali da iskočimo u jednom trenutku iz te prakse, ali ne zadugo. Zato smo odlučili da nastavimo saradnju sa Petrovićem. Napravićemo još bolju timsku organizaciju u okviru samog stručnog štaba, bez sumnje ozbiljno pojačati ekipu i napuniti je novom energijom.

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Ostaje na klupi Metalca - Vladica Petrović

 

Prvi čovek sportskog sektora kluba nema dilemu:

- I pored određenih oscilacija, mi smo stabilan, postojan kolektiv i uvek imamo najveće ambicije. Trudićemo se da napravimo tim koji te ambicije može da ostvari - zaključio je Vuksanović u razgovoru za zvanični klupski portal.

Prelazni rok u Prvoj ligi Srbije startuje 25. juna, a dan kasnije ekipa Metalca će započeti sa pripremama za novu sezonu. Za sada je poznato da su ugovori istekli Zdravkoviću, Mirkoviću, Nikoliću, Fićoviću, Furtuli i Škoriću i ostaje otvoreno pitanje sa kakvim igračkim kadrom će Gornjomilanovčani ući u novu 2023/24 sezonu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading