PRELEP AMBIJENT U VOĆNJAKU: Domaćin pred oko 500 gledalaca boljim izvođenjem penala do "finala" baraža! (FOTO)

Autor:

Sport

08.06.2023

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku regularnog dela po dva puta su mrežu rivala pogađali igrači Luka i Mladosti.

PRELEP AMBIJENT U VOĆNJAKU: Domaćin pred oko 500 gledalaca boljim izvođenjem penala do "finala" baraža! (FOTO)

Foto: FK Luk Voćnjak

Juče je na stadionu "Dragiša Đurić Veterenjača" u Voćnjaku odigran meč baraža grupe "Jadar" za popunu Mačvanske okružne lige, sastav Luk-a ugostio je ekipu Mladosti iz Donje Borine.

Republika

Od prvog trenutka igralo se otvoreno, napadački na obe strane, što je rezultiralo ranim golovima.

Igor Tripunović je na oduševljenje mnogobrojne domaće publike već u četvrtom minutu doveo satav Luka u vođstvo, 1:0.

Umalo se ubrzo nije "srušio" stadion u Voćnjaku, Triupnović je posle samo dva minuta od pogotka, stvorio sebi situaciju "1 na 1" sa golmanom Kostadinovićem, ali ovoga puta nije uspeo da zatrese njegovu mrežu.

"Pretili" su domaći do isteka pola sata igre u par navrata, ali su njihovi promašaji "naplaćeni" na drugoj strani.

Igrač gostiju, Nikola Petrović zatresao je mrežu domaćina u 35. minutu za izjednačenje na meču.

Do odlaska na odmor domaći igrači pojačavaju pritisak na polovini protivnika i pred kraj prvog dela igre preko Tripunovića vraćaju prednost na svoju stranu, 2:1.

Od starta drugog dela igre krenuli su gosti dosta ofanzivnije, izvršena je i jedna izmena u njihovim redovima. Napadi igrača Mladosti isplatili se se posle samo deset minuta igre kada je tim iz Donje Borine opet stigao do izjednačenja. Dejan Petrović je proturio loptu iza leđa golmanu Đorđeviću, 2:2.

Do kraja meča mnogobrojna publika je imala prilike da vidi par šansi na obe strane, nešto konkretnije prilike stvorili su gosti, ali promene rezultata do poslednjeg sudijskog zvižduka nije bilo. 

Pred oko 450 gledalaca viđena je gotovo egal utakmica, u velikoj meri slična kao i prethodne dve koje su odigrane između ova dva tima u ligaškom delu prvenstva. 

Pitanje pobednika na ovom meču odlučivala je penal serija koja je na kraju pripala domaćeg sastavu. Ekipa Luka je slavila sa 5:4, strelac drugog gola za goste, Dejan Petrović je pogodio prečku prilikom udarca "sa kreča" što je dovelo do velikog slavlja igrača i simpatizera tima iz Voćnjaka.

Luk (Voćnjak) - Mladost (Donja Borina) 2:2 (PEN 5:4) (2:1)

Luk: Đorđević, Milovanović (od 79' Tadić), Petrović, Đorđievski (od 79' Ilić), Stefanović, Stanimirović, Tripunović, Gačić (od 20' Golijan), Milojević, Lazić, Marković

Mladost: Kostadinović, Andrić, Erić, Jović, Bogdanović, Lukić, Bjelica (od 81' Drašković), Knežević (od 46' Kovačević), D. Petrović, Vladić, N. Petrović

Iz redova Luk-a su povodom predstojećeg meča poručili:

- Po našem mišljenju očekuje nas ista "muka" kao i u meču sa ekipom Mladosti, radi se o jakom i iskusnom sastavu koji pretenduje da uđe u viši rang, ali se i mi nećemo olako predati, idemo na sve ili ništa. Oba naša duela sa timom Milana Orlića nije bilo pobednika, u Novom Selu je rezutlat glasio 2:2, dok smo pred našim navijačima meč završili bez golova. 

"Finale" baraža grupe "Jadar" igra se u Novom Selu već za vikend gde će ekipa Milana Orlića, koja je savladala Veliku Reku, ugostiti tim Luka.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading