SELAKOVIĆ U 90. MINUTU ZA TITULU: Igrače Jedinstva su skupo koštali promašaji u "finalu" baraža! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor:

Sport

08.06.2023

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jesenji prvak ipak ostao bez direktnog plasmana u viši rang..

SELAKOVIĆ U 90. MINUTU ZA TITULU: Igrače Jedinstva su skupo koštali promašaji u "finalu" baraža! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Napredak Banatska Topola

U okviru poslednjeg kola plej-ofa Međuopštinske lige Kikinda-Žitište odigran je derbi susret između ekipa Jedinstva i Napretka, koji je odlučivao ko će izboriti direktan plasman u PFL Zrenjanin, a ko će ići u baraž.

Republika

Sastav Jedinstva je u ovaj meč ušao sa liderske pozicije, koju su držali sa 53 osvojena boda, dok je ekipa Napretka imala tri manje, oba ligaška duela ova dva tima završena su remijem.

Igrao je bod domaćem timu, ali su igrači Jedinstva od prvog minuta krenuli ofanzivno ka golu rivala, nisu hteli da čekaju već su želeli da pred svojim navijačima izbore pobedu vrednu plasmana u viši rang.

Gotovo tokom celog prvog poluvremena domaći tim je kontrolisao utakmicu, imali su igrači Jedinstva loptu u svojim nogama, stvorili su par poluprilika, ali je golman Batančev bio na visini zadatka. 

U beležnici glavnog sudije Kovača tokom prvih 45 minuta upisana su dva žuta kartona, oba u koloni gostujućeg tima zbog bezobzirnog starta.

Za vreme desetominutne pauze, trener Daragan Vukajlović odlučio je da osveži redove Jedinstva sa dva nova igrača, dok u Napretku izmena nije bilo. 

Situacija u nastavku se nije promenila na terenu, gosti nisu uspevali da se oslobode pritiska, i da pokušaju da ugroze gol golmana Jedinstva.

Velika borbenost igrača Napretka, i jako raspoložen čuvar mreže Batančev su u par navrata već viđene "golove" sprečavali.

Jako bitan momenat ovog derbi susreta odigrao se u 75. minutu kada je Aleksandar Odžin oboren u kaznenom prostoru Napretka, glavni sudija dosuđuje kazneni udarac sa 11 metara. 

Najbolji strelac domaćeg tima, Nenad Vinović je preuzeo odgovornost na sebe, ali je njegovu darac "sa kreča" otišao preko gola, 0:0. 

Posle samo šest minuta nova "nevolja" za domaćina, Branislav Koledin zbog namernog odlaganja igre dobija drugi žuti karton, pa ekipa Jedinstva ostaje sa 10 igrača u polju.

Brojčano nadmoćniji gosti su krenuli nešto ofanzivnije ka golu rivala, nisu imali više šta da čekaju, u 89. minutu dosuđen je slobodan udarac na nekih 18 metara od gola Jedinstva.

Zlatko Đorić je odlično gađao, ali je golman Leon Barkoci odbio loptu, međutim ona stiže do Svetislava Selakovića koji je šalje u mrežu domaćina za veliku radost gostujućih igrača i navijača, Napredak vodi u 90. minutu, 1:0.

U poslednjih par minuta, gosti su uspeli da odbrane svoj gol i time su osigrali jako vredan trijumf.

Jedinstvo (Novi Bečej) - Napredak (Banatska Topola ) 0:1 (0:0)

Jedinstvo: Barkoci, Perić (od 46' Odžin), Eremić, Mesaroški, Vinović, Veselinović, Salihović, Vrebalov (od 46' Dokman), Koledin, Mihajlović, Kovačev

Napredak: Batančev, Vukmirović, Todorov, Dakić (od 93' Handja), Sekereš, Jelača, Nikolić (od 41' Đorić), Vasičin, Golušin, Selaković, Rankov

Sada Napredak i Jedinstvo imaju isti broj bodova na tabeli, ali tim iz Banatske Topole zbog boljeg međusobnog skora ide direktno u PFL Zrenjanin, dok će sastav Jedinstva tu priliku tražiti preko baraža.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading