FURIOZAN FINIŠ TAKMIČENJA: Kelti trijumfalno okončali istorijsku sezonu i na najbolji način obeležili godišnjicu postojanja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.06.2023

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Finiš sezone pokazao je da Novobeograđani imaju za čim da žale.

FURIOZAN FINIŠ TAKMIČENJA: Kelti trijumfalno okončali istorijsku sezonu i na najbolji način obeležili godišnjicu postojanja!

Foto: FK Kelti

Kelti, indoevropski narod koji je još u kameno doba naseljavao područje između današnje Francuske i Češke, a čije je pleme Skordisci 279. godine pre nove ere postavilo prve temelje današnje srpske prestonice i danas, početkom treće decenije XXI veka egzistira na području grada Beograda.

 

Pre godinu dana novoformirani fudbalski kolektiv na području Novog Beograda, poneo je slavno ime Kelti, a već u prvoj godini postojanja i premijrnoj takmičarskoj sezoni, klub je u okviru Međuopštinske lige Beograd - "grupa B" zabeležio sjajna ostvarenja na zelenom tepihu.

Prvi deo šampionata i nije protekao u najboljim ostvarenjima, ali je nastavak pokazao da Kelti već sada prevazilaze aktuelni rang takmičenja. U deset prolećnih prvenstvenih duela, Novobeograđani su zabeležili devet pobeda i jedan remi, a posebno treba naglasiti da su u samom finišu ovosezonskog takmičenja deklasirali dve vodeće ekipe PKB Kovilovo 6:1 i Avalu 1939 iz Belog Potoka 5:2.

Na kraju su šampionat okončali na četvrtoj poziciji i plasman u viši rang takmičenja izmakao im je za svega pet bodova.

 

U danima u kojima je okončana sezona 2022/23, Fudbalski klub Kelti proslavljaju i svoj prvi rođendan, a tim povodom klub je na svojoj zvaničnoj Instagram stranici obelodanio sve ono što je učlinjeno u prethodnih 365 dana:

- Klub je odigrao 26 takmičarskih utakmica i ostvario skor od 18 pobeda, dva remija i šest poraza, a tokom svih mečeva na klupi je sedeo trener Marko Milev. Sportsku opremu Kelta ponelo je ukupno 34 fudbalera, a čak njih 25 su se vratili na teren nakon odluke da prestanu sa aktivnim bavljenjem fudbalom. Ekipa je bila najmlađa u takmičarskom rangu, a istovremeno Kelti su bili najgledaniji u okviru Međuopštinske lige Beograd - "grupa B".

Pred rukovodstvom kluba su sada veliki zadaci. Lestvica je visoko podignuta i jasno je da će navijači već od naredne takmičarske godine želeti da vide Kelte u višem takmičarskom rangu, Prvoj beogradskoj ligi - "grupa A". Novobeogradski klub i na to ima spreman odgovor:

- Naša priča je tek počela - sa ponosom ističu neki novi prestonički Kelti.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading