GRADSKI DERBI U KUPU: Koga će posle meča u Žitkovcu deliti samo 90 minuta od trofeja?!

Autor:

Sport

07.06.2023

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rudar 2016 dočekuje Napredak 1929 iz Aleksinca.

GRADSKI DERBI U KUPU: Koga će posle meča u Žitkovcu deliti samo 90 minuta od trofeja?!

Foto: FK Rudar 2016 Aleksinački Rudnik

Polako se spušta zavesa na regularne tokove prvenstva u većini liga, predstojećeg vikenda će igrači mnogih ekipa otići na zasluženi letnji odmor. U pojedinim opštinama se pored završnice šampionata igraju i finalni mečevi kupa.

Republika

U sredu, 8. juna na programu je polufinalni okršaji Opštinskog kupa Aleksinca, na stadionu Morave u Žitkovcu ekipa Rudara 2016 (Aleksinački Rudnik) dočekuje Napredak 1929 iz Aleksinca. 

Gostujući sastav na sutrašnjem okršaju je dugogodišnji i može se slobodno reći stabilni član zonskog ranga, trenutno se tim iz Aleksinca nalazi na deobi šestog mesta na tabeli sa 40 osvojenih bodova. Forma ekipe u završnici prvenstva je opala, napravljena je serija od četiri poraza, ali su se igrači sada podigli i u poslednja dva kola su ostvarili dva trijumfa.

Ukoliko se pogledaju ligaška gostovanja Napretka ove sezone, u tom segmentu zabeležen je učinak od pet trijumfa, tri remija i sedam poraza. U prethodnom kolu kupa sastav iz Aleksinca je na domaćem terenu savladao Crvenu zvezdu (Gornji Ljubeš) rezultatom 2:0.

Domaćin predstojećeg duela je klub koji se posle nekog vremena opet aktivirao i trenutno igra svoju drugu vezanu takmičarsku godinu u Opštinskoj ligi Aleksinac. Ove sezone Rudar 2016 je vodio bitku sa Poletom iz Vitoševca za prvu poziciju, ali na kraju će morati da se zadovolji titulom vicešampiona.

Republika

Foto: FK Rudar 2016

Ekipa Rudara je u odličnoj formi

Ekipa iz Aleksinačkih Rudnika ove godine igra perfketno na domaćem terenu, u ligi je ostvaren učinak od deset trijumfa i jednog remija, i po tome se može videti da su ekipu prvog mesta "koštali" mečevi na strani.

Trener domaćina Dragan Đorđević je kratko povodom okršaja sa zonašem za naš portal poručio:

- Jako bitan i veliki meč za naš tim, moji igrači su na poslednja tri meča u odličnoj formi, mrežu rivala smo tresli čak 25 puta u tom periodu, igramo jako dobro i radujemo se predstojećem duelu. Poštujemo Napredak, oni su svakako favoriti na papiru, ali se mi ipak nadamo pobedi i očekujemo jako dobru utakmicu. 

Drugi polufinali par čine ekipa Svrljiga i Bukovik iz Ražnja, i oni će svoj meč odigrati danas od 17 časova i 30 minuta na Gradskom stadionu u Rudniku. 

Rudar 2016 (Aleksinački Rudnik) - Napredak 1929 (Aleksinac)

Četvrtak, 8. jun od 17.30

Stadion Morave u Žitkovcu

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading