POBEDA VREDNA OPSTANKA: Igrači Sloge su znali koliko je ovaj meč bitan za njih!

Autor:

Sport

06.06.2023

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu uspeli fudbaleri Moravca da odgovore na veliku želju i borbu domaćeg sastava.

POBEDA VREDNA OPSTANKA: Igrači Sloge su znali koliko je ovaj meč bitan za njih!

Foto: FK Sloga Korman

U okviru 29. kola Nišavske okružne lige ekipa Sloge (Korman) ugostila je sastav Moravca iz Čečine, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg gosta rezultatom 2:1.

Republika

Domaćin meča je u ovaj susret ušao sa 29 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za 12. poziciju na tabeli, dok su gosti sa dva boda više bili na 11. mestu u ligi.

Domaćin je od prvog minuta krenuo jako ofanzivno, pobedom bi i matematički kolo pre kraja osigurao opstanak, pa je samim tim i igra bila fokusirana na taj cilj.

Prva promena rezultata viđena je u 20. minutu kada je veteran Siniša Stojanović postigao evrogol iz slobodnog udarca, 1:0 za domaćina.

Nastavljeni su ofanzivni naleti Sloge, hteli su domaći igrači da što pre reše pitanje pobednika kako bi uveli meč u mirnu završnicu. Stojanović je do kraja poluvremena još jednom uputio strašan udarac, ali je on završio na gornjem okviru gola.

Na desetominutni odmor igrači oba tima su otišli rezultatom postavljenim u 20. minutu. Za vreme pauze trener domaćih je izvršio jednu izmenu, Prokić je svoje mesto na terenu ustupio Mladenu Stojiljkoviću.

Nastavljeni su napadi domaćeg tima koji je od starta nastavka imao loptu u svom posedu, dok su gosti vrebali prilike iz kontranapada.

U 64. minutu Sloga duplira svoju prednost, Bojan Marković je ubacio loptu u kazneni prostor gostiju, na drugoj stativi najbolje se snalazi rezervista Stojiljković, koji glavom šalje loptu u mrežu, 2:0.

Krenuli su gosti na sve ili ništa, pomerili su sve svoje linije dosta ka golu domaćina, što ih je dovelo u ozbiljne prilike za postizanje gola. Najbolju šansu "propustio" je Stanković u 82. minutu kada je njegov udarac na sreću navijača Sloge završio na prečci.

Sve dileme oko pobednika ovog susreta rešene se u 87. minutu kada je Rajković na odličnu asistenciju Markovića pogodio za konačnih 3:0.

Sloga (Korman) - Moravac (Čečina) 3:0 (1:0)

Sloga: Nedeljković, Radojković (od 85' Janaćković), Stojković, Đorđević, Stevanović, Anđelković, M. Prokić (od 46' Stojiljković), I. Prokić (od 55' Anđelković), Marković, Stojanović (od 77' Vojinović), Rajković

Morava: Prokić, Tošić, Milojković, Antić, Aleksić, Jovanović, M. Stanković, Angelovski, P. Stanković, Todorović, Stamenković (od 11' Nikolić)

Ovim trijumfom ekipa Sloge je i matematički obezbedila opstanak u okružnom rangu, sada upravi kluba predstoji priprema igračkog kadra za nova iskušenja sledeće sezone. 

U sledećem, ujedno i poslednjem kolu za ovu takmičarsku godinu, Moravac dočekuje Rad iz Merošine, dok je Sloga po rasporedu slobodna.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading