ISPIT ZRELOSTI: Studenti diplomirali na Carevoj ćupriji!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.06.2023

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona je uspešno okončana...

ISPIT ZRELOSTI: Studenti diplomirali na Carevoj ćupriji!

Foto: FK Studentski grad

Sa strepnjom su fudbaleri Studentskog grada dočekali meč 30. poslednjeg prvenstvenog kola. Novobeograđani su, kako bi obezbedili opstanak, morali da savladaju osvajača Kupa Fudbalskog saveza Beograda, ekipu BASK TEK-a a njegovom terenu. Na krajum gostovanje na "BASK Areni" uspešno je prebrođeno i puleni trenera Gorana Jankovića i naredne sezone će biti deo beogradske grupe srpskoligaškog karavana.

 

Već u 13. minutu gosti stižu do prednosti. Najbolje se u šesnaestercu domačina snašao Marko Džodan i mreža Kneževičća se zatresla.

Mogao je BASK TEK vrlo brzo da stigne do poravnanja rezultata, ali je Radlovački u 23. i 33. minutu, iz povoljnih prilika, bio neprecizan. 

Kazna za promašaje usledila je u poslednjim trenucima prvog perioda igre. Nakon kontranapada Pavlović pogaža stativu, ali se lopta odbija do Stefana Paunovića koji je smešta u mrežu.

U nastavku susreta viđena su još dva pogotka, po jedan na obe strane. Prvo je u 67. minutu Luka Đokić smanjio prednost Novobeograđana, da bi tri minuta pre poslednjeg zvižduka sudije Aleksandra Radovanovića, mrežu Kneževića zatresao Dušan Mrđenović.

 

 

- Srpska liga Beograd, 30. kolo:

BASK TEK (Beograd) - Studentski grad (Novi Beograd) 1:3 (0:2)

Stadion: "BASK Arena"

Gledalaca: 150

Sudija: Aleksandar Radovanović

Strelci: L. Đokić 67; M. Džodan 13, S. Paunović 45, D. Mrđenović 87

Žuti kartoni: Radlovački (BASK TEK), Pavlović, Mrđenović (Studentski grad)

BASK TEK (Beograd): Knežević, Bjelanović, Rašković, Jovanović, Andić (L. Stupar), Gavrilović, Šljivić (Lukić), Petrović (Pavlović), Đokić, Radlovački (Avramović), Stojanović (M. Stupar).

Studentski grad (Novi Beograd): Terzić, Mladenović, Stefanović (Stameski), Krstović, Kožović, Popadić, Knežević (Nedeljković), Paunović (Gavrilović), Pavlović (Ramović), Dacić (Mrđenović), Džodan.

Ekipa Studentskog grada sezonu je okončala na 12. poziciji sa 36 osvojenih bodova i u narednoj takmičarskoj sezoni, takmičiće se u trećem stepenu srpskog klupskog fudbala.

Sa druge strane BASK TEK je u sezoni 2022/23 stigao do pehara u kup takmičenju, a prvenstvo završava sa takođe 36 osvojenih bodova, na osmoj poziciji, s tim što se mora naglasiti da je ekipi Disciplinska komisija oduzela četiri boda.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading