STANKOVIĆ PRED DUEL SA JAGODINOM: "Utakmica bez takmičarskog značaja, ali se igra za prestiž!"

Autor:

Sport

02.06.2023

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiv duel.

STANKOVIĆ PRED DUEL SA JAGODINOM: "Utakmica bez takmičarskog značaja, ali se igra za prestiž!"

Foto: FK Budućnost Popovac

Fudbaleri Budućnosti iz Popovca će u nedelju od 17 časova i 30 minuta u 29. kolu Srpske lige Istok dočekati ekipu Jagodine.

Republika

Domaćin je osigurao treću poziciju i ima 54 boda. Na prošloj utakmici su remizirali sa OFK Topličaninom 1:1, a tokom čitave sezone pokazali su da se radi o kvalitetnoj ekipi sa dobrim igračkim i stručnim kadrom.

Sa druge strane, Jagodina je mlada i ekipa koja će tek pokazati svoj kvalitet. Zauzimamju sredinu tabele, deveto mesto sa 38 osvojenih bodova. U prethodnom kolu su savladali Timok 1919 minimalnim rezultatom. Obe ekipe nisu ugrožene, tako da će ovaj susret biti zanimljiv i opušten sa obe strane.

Trener Popovčana, Boban Stanković je ipak najavio da će njegova ekipa ići na pobedu.

- Interesatna utakmica, jer ni za njih više nema takmičarskog značaja, kao ni nama, samo stvar prestiža. Mi smo našpanovani tako, da ne znamo drugačije da se ponašamo i idemo na pobedu. Pretpostavljam da je njima da protiv jedne ekipe koja je stabilna, dođu do pobede i da se dokažu - rekao je trener Budućnosti.

Republika

Foto: FK Budućnost Popovac

SC "Oliver Jevtić"

Istakao je da je Jagodina klub sa tradicijom i bogatom prošlošću.

- Njihova ekipa je mlada, skup talentovanih igrača, verovatno željnih dokazivanja. Jagodina je klub sa tradicijom i bogatom prošlošću, koja je bila u vrhu Superlige, čak su i Kup osvajali. U svakom slučaju poslastica za navijače. Mislim da je u zadnjih par kola sem za ove koji se bore za opstanak, biti utakmice za prestiž, a ne za bodove - zaključio je Stanković.

Na poslednjih pet mečeva tim iz Popovca ima učinak od dva trijumfa, isto toliko remija, dok su u samo jednoj situaciji ostali bez bodova. Trenutno se Budućnost nalazi u seriji od četiri meča bez poraza.

Situacija na poslednjih pet ligaških duela Jagodine je nešto lošija, u prošlom kolu je zabeležen trijumf, dok su na prethodna četiri meča upisali dva remija i isto toliko puta su ostali bez osvojenih bodova.

Prvi duel ova dva tima igran u Jagodini završen je pobedom sastava Budućnosti na gostovanju rezultatom 2:1.

Budućnost (Popovac) - Jagodina

Nedelja, 4. jun od 17.30

Teren SC "Oliver Jevtić"

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading