ISTORIJSKI USPEH JEDINSTVA: Preko penal serije do prvog trofeja u istoriji kluba u Kup takmičenju! (FOTO)

Autor:

Sport

01.06.2023

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva gola u razmaku od samo jednog mintua su u potpunosti poremetila Dubočicu iz Leskovca.

ISTORIJSKI USPEH JEDINSTVA: Preko penal serije do prvog trofeja u istoriji kluba u Kup takmičenju! (FOTO)

Foto: FK Jedinstvo Gornje Stopanje

Poslednjeg dana meseca na programu je bio meč finala Kupa FS Jablaničkog okruga, koji je igran u Gornjem Stopanju gde je ekipa Jedinstva ugostila sastav Dubočice iz Leskovca. 

Republika

Domaćin finalnog susreta se takmiči u Zoni Jug gde se trenutno sa 35 osvojenih bodova nalazi na deobi devetog mesta u ligi, dok je Dubočica aktuelni lider Srpske lige Istok, i na dva kola pre kraja ima prednost od pet bodova u odnosu na prvog pratioca.

Pred oko 500 gledalaca viđena je neverovatna utakmica, sa dosta duela, borbe i preokreta.

Prvi do vođstva stigli su gosti, igrao se 37. minut kada je Đorđe Vasić poslao loptu iza leđa golmanu domaćih, Aleksiću, 1:0 za Dubočicu.

Desetominutni odmor protekao je minimalnom prednošću gostujućeg tima. Odmah na startu nastavka trener Dubočice, Dejan Čelar izvršio je dve izmene u svom sastavu.

Velika radost domaćih igrača i navijačaviđena je u 52. minutu kada je Stefan Stefanović pogodio za izjednačenje, 1:1.

Nisu se predavali gosti, nastavili su sa atacima na gol domaćina i ubrzo su opet vratili prednost na svoju stranu. Miljan Ljubenović je pogodio u 67. minutu za 2:1.

Rezervista Filip Stojev je doneo Dubočici prednost od dva gola razlike u 78. minutu, 3:1, mnogi su mislili da je "put pehara" već određen, ali su i domaći imali šta da kažu u završnici meča.

U 83. minutu Dalibor Blagojević smanjuje zaostatak Jedinstva na samo jedan gol razlike, 3:2.

Samo par trenutaka kasnije, gotovo u prvom sledećem napadu domaćih, Stefanović postiže svoj drugi gol na meču, treći za svoj tim, 3:3, veliko slavlje domaćih simpatizera.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka promene rezultata nije bilo, pa su igrači oba tima prionuli na izvođenje jedanaesteraca, kako bi se dobio odgovor u čiji vitrine ide pehar osvajača kupa.

U penal seriji bolje su se snašli domaći igrači, pogađali su Blagojević, Novović i Stefanović, dok je neprecizan bio Dimitrijević. U redovima gostiju precizan "sa kreča" je jedini bio Tolić, dok su udarci Mladenovića, Milića i Paunovića zaustavljeni.

Jedinstvo (Gornje Stopanje) - Dubočica (Leskovac) 3:3 (PEN 3:1) (0:1)

Jedinstvo: Aleksić, Stojanović (od 82' Nikolić), Ristić, V. Stefanović, Marinković (od 82' Strahinić), Alempijević, Dimitrijević, Novović, Blagojević, D. Stefanović, S. Stefanović

Dubočica: Stanković, Jović, Mladenović (od 75' Tasić), Ljubenović, Savić (od 46' Stojev), Đorđević (od 46' Rašić), Mladenović, Jovančić (od 56' Milić), Paunović, Vasić, Radosavljević (od 75' Tolić)

Ovim trijumfmom ostvaren je istorijski uspeh tima iz Gornjeg Stopanja, po prvi put u svojoj istoriji ekipa Jedinstva će u klupske vitrine doneti i pehar osvajača Kupa.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading