BOD VREDAN TITULE: "Žuta podmornica" će od sledeće sezone biti na novim iskušenjima u višem rangu!

Autor:

Sport

01.06.2023

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan otpor su pružili igrači Budućnosti, ali je na kraju podela bodova po mnogima realan rezultat.

BOD VREDAN TITULE: "Žuta podmornica"  će od sledeće sezone biti na novim iskušenjima u višem rangu!

Foto: FK Stojan Lazarac Sovljak

Proteklog vikenda odigrani su mečevi pretposlednjeg kola Međuopštinske lige Mačva, jedan od duela igran je između ekipa Budućnosti (Pocerski Dobrić) i Stojana Lazarca iz Sovljaka.

Republika

Gostima je u poslednja dva kola prvenstva bio potreban samo bod kako bi i matematički osigurali titulu prvaka, koja donosi i direktan plasman u viši rang, dok je domaćin sa 30 osvojenih bodova držao deseto mesto u ligi.

Poveo je domaći sastav već posle samo pet minuta igre, Strahinja Petrović je uspeo da pošalje loptu iza leđa golmanu Babiću, 1:0 za Budućnost.

Uzvratili su ubrzo gosti, Nemanja Jovičić je bio spretan u završnici, 1:1.

Do kraja poluvrmena oko 150 gledalaca imalo je priliku da vidi po dve ozbiljne šanse na obe strane, ali rezultatske promene nije bilo. 

Od starta nastavka terensku inicijativu imali su igrači tima iz Sovljaka, i preko nje su stiglo do potpunog preokreta i prvog njihovog vođstva na utakmici.

Nikola Đukanović je sa nekih 16 metara postigao prelep gol za vođstvo ekipe Stojan Lazarac, 2:1.

Krenuli su domaći na sve ili ništa, stvorili su par prilika pred golom rivala i uspeli su da se vrate u meč. Srđan Popović je doneo izjednačenje ekipi Budućnosti u 64. minutu, 2:2.

U poslednjih 20 minuta susreta, igrači oba tima su pokušavali da dođu do gola koji bi im doneo sva tri boda, ali u istim namerama nisu uspeli.

Budućnost (Pocerski Dobrić) - Stojan Lazarac (Sovljak) 2:2 (1:1)

Budućnost: Gavrilović, Lazić, Popović (od 65' Urošević), Lazić, Bratić, Petrović, Ilić, Jakovljević (od 63' Popović), Marković, Damnjanović, Gajić

Stojan Lazarac: Babić, Đukanović, D. Pavlović, Filipović, A. Pavlović (od 75' Đolnić), Petrović (od 75' Krajčinović), Đonlić, Jovičić (od 63' Radonjić), Jović (od 55' Kojčić), Frajtović, Mitrović (od 55' Nikolić)

Gosti su osvajanjem boda i matematički osigurali titulu prvaka i sledeće sezone će se takmičiti u Mačvanskoj okružnoj ligi. 

Iz redova gostiju su posle meča poručili:

- Utisak cele sportske mačvanske javnosti da je na kraju kroz cilj prošao tim koji je to najviše i zaslužio, a čestitke koje nam stižu sa svih strana, a i od direktnih konkurenata su i dokaz tome.Projekat koji smo počeli pre tri godine već sada možemo reći da je uspešan, u našu vitrinu stiže sledećeg vikenda još jedan pehar. Veliki je uspeh ovo za naše malo mesto, sledeće nedelje Vas pozivamo da dođete i prisustvujete dodeli pehara i slavlju. 

U sledećem, ujedno i poslednjem kolu za ovu takmičarsku godinu Stojan Lazarac dočekuje ekipu Zadrugara (Mačvanski Prčinović), dok sastav Budućnosti gostuje Torpedu iz Tabanovića.

BONUS VIDEO: 

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading