MORAVA IZ ĆUPRIJE JE SRPSKOLIGAŠKI KALIBAR: Na putu do pehara ekipa je savladala dva člana višeg ranga! (VIDEO)

Autor:

Sport

01.06.2023

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak jedinog gola je priča za sebe, i njega možete videti u tekstu.

MORAVA IZ ĆUPRIJE JE SRPSKOLIGAŠKI KALIBAR: Na putu do pehara ekipa je savladala dva člana višeg ranga! (VIDEO)

Foto: FK Morava 1918

Juče je na Gradskom stadionu u Jagodini odigran meč finala kupa FSPO u kojem su se sastali Morava 1918 iz Ćuprije i Radnički iz Svilajnca.

Republika

Nominalni domaćin se trenutno takmiči u Zoni Zapad, gde sa 64 osvojenih bodova drži treće mesto na tabeli, dva više ima liderski dvojac. Tim iz Svilajnca je učesnik jednog ranga jačeg takmičenja, Radnički u srpskoligaškom karavnu na Istoku zauzima četvrtu poziciju u ligi.

 

 

Pred oko 500 gledalaca odigrana je jako tvrda utakmica, učesnici su bili iz različitih rangova takmičenja, ali to se u pojedinim momentima na terenu nije videlo. 

Tokom prvih 45 minuta meča najbolju priliku za promenu rezultata imali su gosti, tačnije dve takve su viđene pred golom Morave. Prvo je golman Pujkić bio na visini zadatka, dok je drugu šansu "upropastio" igrač Radničkog kada je sa pet metara glavom loptu poslao preko prečke.

Uvodnih 15 minuta nastavka pripali su domaćem sastavu, zapretili su igrači Morave sa dva ozbiljna naleta, ali promene rezultata i dalje nije bilo.

U poslednjih pola sata meča uspostavila se ravnoteža na terenu, igrači oba tima su kako se utakmica bližila kraju smanjili rizične poteze na minimum.

U 72. minutu nakon polukontre domaćih igrača, gosti prave faul na nekih 25 metara od njihovog gola. Loptu je namestio Danilo Đurić čiji je perfektno precizan udarac završio u mreži Radničkog, 1:0 za Moravu.

Ubrzo su gosti mogli da se vrate u utakmicu, dve izgledne prilike imali su gosti, ali je Pujkić fenomenalnim intervencijama sačuvao svoju mrežu.

Pokušavali su igrači tima iz Svilajnca do poslednjeg sudijskog zvižduka da dođu do izjednačenja, ali im to nije pošlo za nogom.

Morava 1918 (Ćuprija) - Radnički (Svilajnac) 1:0 (0:0)

Morava 1918: Pujkić, Ristić, Đurić, Tacković, Đurđević (od 90' Mladenović), Todorović, Cvijović, Dželatović, M. Stanković, Kostić, D. Stanković

Radnički: Vasić, Šapić (od 72' Stojković), Jemović (od 46' Jovanović), Sujić, Stojanović, Gvozdenović, Al. Milošević (od 15' Novičić), Milenkovič, Nikolić (od 61' An. Milošević), Radosavljević, Blagojević

Titula prvaka kupa FSPO putuje u Ćupriju, Morava je do najsvetlije medalje stigla preko dva srpskoligaša, jer je već u četvrt finalu savladala sastav Jagodine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading