"I NEBO JE PLAKALO NAD PETROVCEM": Utakmica za istoriju, poseta kakva se dugo ne pamti na stadionu "Vrbara"! (FOTO)

Autor:

Sport

01.06.2023

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri legende su se oprostile od plavog dresa na ovom meču.

"I NEBO JE PLAKALO NAD PETROVCEM": Utakmica za istoriju, poseta kakva se dugo ne pamti na stadionu "Vrbara"! (FOTO)

Foto: facebook.com/FK Mladost' Petrovec/printscreen

Ne mogu mnogi klubovi da se pohvale ovim jubilejom, posebno ne u sadašnje vreme kada su "aktuelne" fuzije mnogih sportskih kolektiva.

Republika

Mladost iz Bačkog Petrovca osnovana je "sada već davne" 1923. godine, ekipa domaće mečeve igra na stadionu "Vrbara" koji broji 800 mesta. Poslednjih šest sezona klub se takmiči u Vojvođanskoj ligi Sever i može se reći da je stabilan učesnik trenutnog ranga. Ove takmičraske godine će verovatno biti zabeležen i najbolji plasman u skorije vreme, a to je TOP 3.

Sastav Mladosti se posle 28 odigranih mečeva u ligi ove sezone nalazi na trećoj poziciji na tabeli sa 48 osvojenih bodova, tri više ima drugoplasirani tim na tabeli, dok je lider i novi član Srpske lige Vojvodine u prednosti od 29 bodova. Na stadionu "Vrbara" ekipa je u dosadašnjem toku prvenstva odigrala 14 mečeva i zabeležila je učinak od devet trijumfa i pet remija.

Ukoliko igrači Mladosti ostanu neporaženi i u poslednjem meču na domaćem terenu ove sezone, protiv Mladosti iz Turije, koji se igra predstojećeg vikenda, biće jedini tim u ligi sa čijeg stadiona niko nije uspeo da odnese ceo plen.

Stogodišnjica kluba je obeležena na stadionu Mladosti duelom sa superligašem, Vojvodinom iz Novog Sada. Vedro i sunčano vreme do samog početka meča, a onda "provala oblaka" koja je samo upotpunila doživljaj na stadionu mnogobrojnoj publici.

Oko 1000 gledalaca je došlo na ovaj prijateljski susret kako bi se obeležio vek postojanja kluba, ali i kako bi se tri legende, tri kapitena oprostila od dresa Mladosti. Pavel Fejdi, Pavel Severinji i Pavel Ožvat su imali svoj "špalir" za oproštaj od ekipe.

Rezultat duela sa Novosađanima je bio ovoga puta u drugom planu, ali treba napomenuti da su igrači Mladosti slavili rezultatom 2:0 golovima Požareva i Laćarka, i tako je na najlepši mogući način obeležen zlatni jubilej kluba. Na kraju meča organizovana je bakljada sa plavo-belim dimovima u režiji domaćih navijača i prelep vatromet. 

Sastav Mladosti do kraja prvenstva očekuju još dva takmičarska meča, ekipa se nalazi u samom vrhu tabele i cilj je da tamo ostanu i na kraju sezone.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading