OČEKUJE SE ISTORIJSKI TRENUTAK U POPOVCU: Hoće li se gosti upisati u anale Srpske lige Istok!?

Autor:

Sport

01.06.2023

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Budućnosti će ugostiti nekadašnjeg osvajača Kupa Srbije.

OČEKUJE SE ISTORIJSKI TRENUTAK U POPOVCU: Hoće li se gosti upisati u anale Srpske lige Istok!?

Foto: FK Jagodina

Nekadašnji učesnik na najvećoj fudbalskoj pozornici u Srbiji i osvajač Kupa Srbije 2013. godine se trenutno takmiči u Srpskoj ligi Istok.

Republika

Sastav Jagodine je odlično započeo aktuelnu takmičarsku godinu, u prvih deset ligaških mečeva zabeležili su sedam trijumfa i tri poraza, ali su u poslednjih pet utakmica pred odlazak na zimsku pauzu posustali. U tom periodu bodovni saldo je obogaćen sa samo dva boda, oba na gostovanjima. 

Prvi deo prvenstva Jagodina je završila na sredini tabele sa 23 osvojenih bodova pored svog imena. Treba napomenuti da je od samog starta sezone dosta mladih igrača dobilo šansu, a istorijski podatak jeste i da je sa 16 godina i 2 meseca debitao za prvi tim kao najmlađi igrač u istoriji kluba, Veljko Jocić. 

Promenjiva forma viđena pred sam odlazak na zimsku pauzu, nastavljena je i tokom drugog dela prvenstva. Sastav Jagodine je od starta polusezone zabeležio četiri pobede, tri remija i šest poraza. 

Republika

Foto: FK Jagodina

Kadeti zajedno sa prvotimcima

Do kraja sezone prvi tim ima još dva ligaška susreta, već za vikend ih očekuje gostovanje u Popovcu ekipi Budućnosti, dok u poslednjem kolu dočekuju pred svojim navijačima sastav OFK Topličanina.

Najbolji kadeti Jagodine, predvođeni reprezentativcem Srbije, Veljkom Jocićem priključeni su prvom timu kako bi nastavili da treniraju u još jačem tempu, imajući u vidu da je Kadetska liga Srbije završena proteklog vikenda. Najbolji igrači rođeni 2006. i 2007. godine će dobiti priliku da debituju za prvi tim u poslednja kola kola Srpske lige Istok.

Treba napomenuti da nastupe za prvi tim već imaju Jocić, Nedeljković, Marković i Milosavljević koji su rođeni 2006. godine, kao i Trajković koji je godinu dana mlađi. Ljubitelji fudbala će u nedelju imati priliku u Popovcu da vide najmlađi tim u istoriji Srpske lige Istok. 

Treba napomenuti i da se u klubu Budućnosti iz Popovca takođe radi na visokom nivou na svim poljima, što se prikazuje i u radu sa mlađim kategorijama. Trenutno trećeplasirana ekipa srpskoligaškog karava je u dosadašnjem toku sezone nekoliko puta pružila priliku mladim igračima za koje je takmičenje u seniorskom rangu novo iskustvo.

Budućnost (Popovac) - Jagodina

Nedelja, 4. jun od 17.30

Stadion SC "Oliver Jevtić"

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading