STUDENTI SE VRAĆAJU KUĆI: Uoči odlučujuće bitke, klub radi na poboljšanju infrastrukturnih uslova - od jeseni će protivnike dočekivati na svom stadionu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.06.2023

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novobeogradski klub se vraća na svoj stadion...

STUDENTI SE VRAĆAJU KUĆI: Uoči odlučujuće bitke, klub radi na poboljšanju infrastrukturnih uslova - od jeseni će protivnike dočekivati na svom stadionu!

Foto: FK Studentski grad

Fudbaleri Studentskog grada sjajno su započeli prolećni deo sezone u okviru Srpske lige Beograd. U prvih šest mečeva nastavka šampionata zabeležili su pet pobeda i činilo se da će finiš šampionata dočekati znanto mirnije.

 

Međutim, od polovine meseca aprila popularni "studenti" zabeležili su svega jedan trijumf (Budućnost Dobanovci 1:0) i pred poslednju takmičarsku rundu u sezoni 2022/23 nalaze se pred borbom za očuvanje statusa srpskoligaške ekipe. Pred pulenima trenera Gorana Jankovića je gostovanje na Carevoj ćupriji, gde će u duelu sa osvajačem Kupa Fudbalskog saveza Beograda, ekipom BASK TEK-a, pokušati da stignu do povoljnog rezultata koji bi im omogućio da se i od jeseni takmiče u trećem stepenu srpskog klupskog fudbala.

- Srpska liga Beograd, 30. kolo:

BASK TEK (Beograd) - Studentski grad (Novi Beograd)

Stadion: "BASK Arena"

Datum: Subota, 3. jun

Početak: 17 časova

Republika

Foto: FK Studentski grad

Pred njima je najvažniji ispit u sezoni

 

I pored činjenice da su sve klupske strukture usmerene ka ostvarenju takmičarskog cilja, rukovodstvo je započelo i važan proces koji će svakako omogućiti napredak u budućnosti.

Naime, dom fudbalera Studentskog grada, stadion u blizini Sportskog centra "11. april", renovira se i plan je da se Novobeograđani od jeseni vrate na svoj stadion što bi olakšalo rad svih starosnih kategorija kluba.

Da podsetimo, ekipa Studentskog grada kolo pre okončanja takmičenja, zauzima 14. poziciju na tabeli beogradske grupe srpskoligaškog karavana sa 33 osvojena boda, koliko imaju i Sinđelić i obrenovački Radnički. Iza navedenog trija, u zoni ispadanja nalazi se BSK iz Borče sa bodom manje, ali pred ekipom sa "Vizelj parka" je najteže gostovanje na Omladinskom stadionu, gde ekipa OFK Beograda pobedom overava šampionsku titulu i plasman u Prvu ligu Srbije.

Jasno je da bi sa tri boda na Carevoj ćupriji, "studenti" sigurno i naredne sezone bili deo srpskoligaškog karavana.

Republika

Foto: FK Studentski grad

Sve misli su usmerene ka Carevoj ćupriji - Goran Janković, trener Studentskog grada

 

- Parovi 30. kola Srpske lige Beograd:

Budućnost (Dobanovci) - Prva iskra (Barič)

Ušće (Novi Beograd) - Brodarac (Novi Beograd)

Teleoptik (Zemun) - Torlak (Kumodraž)

Zvezdara (Beograd) - Radnički (Obrenovac)

Borac (Lazarevac) - Zemun (Zemun)

Sinđelić (Beograd) - Jedinstvo (Surčin)

BASK TEK (Beograd) - Studentski grad (Novi Beograd)

OFK Beograd (Beograd) - BSK Borča (Borča)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading