IZ 1 U 2: Petnaestominutni blickrig dovoljan za trijumf!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.05.2023

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija od pet uzastopnih neuspeha je prekinuta...

IZ 1 U 2: Petnaestominutni blickrig dovoljan za trijumf!

Foto: FK Garevina

Takmičenje u okviru Druge rasinske okružne lige ulazi u samu završnicu. Prethodnog vikenda jedan od zanimljivijih susreta odigran je u Donjem Katunu, gde su se sastale ekipe domaće Mladosti i sastav Garevine iz istoimenog mesta.

 

I pored činjenice da navedeni susret, niti za jednu od ekipa, nije imao rezultatski značaj, ali je publika mogla da uživa u dobrom fudbalu, reviji golova i rezultatskoj klackalici, koja je po isteku 90 minuta igre, zasluženo pripala gostujućoj ekipi.

Garevina je tokom prvog perioda igre stvorila nekolicinu izglednih prilika, ali realizacije tokom prvog poluvremena nije bilo. Sa druge strane, i fudbaleri Mladosti iz Donjeg Katuna, umeli su da priprete, ali je golman Mladen Toskić bio na visini zadatka.

Ipak, u 33. minutu susreta domaćin uspeva da nadmudri odbranu gostiju i preko Miloša Blagojevića stigne do prednosti. Vođstvom Mladosti odlazi se i na odmor.

Nastavak meča donosi potpuno drugačiju sliku na terenu. Petnaestominutni blickrig Garevine bio je dovoljena ne samo za rezultatski preokret, već i za obezbeđivanje trijumfa. U 54. minutu, nakon dodavanja Nemanje Petkovića, udarcem sa oko 25 metara, Darko Karajović pogađa gornji ugao golmana Živića. 

Sam dva minuta kasnije nova asistencija Petkovića, a Milanu Tatiću nije bilo teško da dovede svoju ekipu do rezultatske prednosti, da bi u 69. minutu Nikola Todorović sjajno reagovao na jednu odbijenu loptu koju je smestio u mrežu Mihajla Živića.

U samom finišu susreta Jovan Vasić je uspeo samo da ublaži poraz domaćeg sastava. 

Foto: FK Garevina

Samo 15 minuta bilo j dovoljno za potpuni preokret

 

- Druga rasinska okružna liga, 33. kolo:

Mladost (Donji Katun) - Garevina (Garevina) 2:3 (1:0)

Stadion: u Donjem Katunu

Sudija: Lazar Pršić (Kruševac)

Strelci: M. Blagojević u 33. i J. Vasić u 87. minutu za Mladost; D. Karajović u 54, M. Tatić u 56. i N. Todorović u 69. minutu za Garevinu

Žuti kartoni: Stojanović, Ristić, Jovanović (Mladost)

Mladost (Donji Katun): Živić, Ml. Jovanović, Mar. Jovanović, Ristić, I. Jovanović, Stojanović, Vasić, Petković, Stevanović, Blagojević, Petković. Na klupi su bili: Miljković, Mat. Jovanović, Milenković.

Garevina (Garevina): Toskić, Miodragović, Todorović, Savović, Petrović, M. Tatić, N. Tatić, Pajić, Mijović, Petković, Karajović. Na klupi su bili: Milanović, Savović.

Trijumfom u Donjem katunu, fudbaleri Garevine prekinuli su negativan niz tokom kojeg su zabeležili pet uzastopnih poraza i pre kraja ovosezonskog takmičenja, sa 44 osvojena boda zauzimaju osmu poziciju na tabeli. U poslednjem kolu, 4. juna dočekuju Vinogradar iz Riljca u derbiju sredine tabele.

Sa druge strane, Mladost je nakon dva uzastopna prvenstvena trijumfa, doživela neuspeh. Sastav iz Donjeg Katune trenutno zauzima 13. poziciju na tabeli drugog stepena rasinskog fudbala, a narednog vikenda gostuju u Tobolcu ekipi Belih Orlova.

 

 

 


BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading