GRAONJA IZ VRŠCA GLEDA SAMO KA MARAKANI: Talentovani defanzivac vršačkog prvoligaša traži povratnu kartu za superligašku scenu!

Autor:

Sport

18.05.2023

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezdin đak na “dopunskoj nastavi” u Grafičaru i “kaljenju” u OFK Vršcu prvim golom u seniorskoj konkurenciji najavio eksploziju talenta u takmičarskim danima pred nama.

GRAONJA IZ VRŠCA GLEDA SAMO KA MARAKANI: Talentovani defanzivac vršačkog prvoligaša traži povratnu kartu za superligašku scenu!

Foto: Lična arhiva Petra Graonje

Graonja u dresu tim sa Marakane

U podmlatku Crvene zvezde upisao je omladinski staž od deset godina, u Grafičaru nastavio da “brusi” talenat, u OFK Vršcu sabira prve prave seniorske minute. Talentovani levi bek Petar Graonja (19) u gradu “vetra, vina i ljubavi” sanja samo crveno-bele snove.

Republika

-Treniram, radim, čekam i koristim šansu, svaki takmičarski minut mi je dragocen - skroman je na početku fudbalske priče za portal Republika.rs, Graonja.

U poslednjoj utakmici ste nagovestili kvalitet.

- Postigao sam prvi gol u seniorskoj konkurenciji. Taj pogodak kod sigurnog vođstva moje ekipe u derbi meču sa Slobodom je nagrada za sve dosadašnje sportske napore, podstrek za sva buduća odricanja.

 

 

Vreme radi za Vas.

- Nigde ne žurim.

U Vršcu ste dobijali priliku “na kašičicu”.

- Ne merim to tako, važno mi je da sam konstantno “na oku” stručnom štabu, da znaju da mogu da računaju na mene u svakoj utakmici.

Delite poziciju u timu sa Kadijevićem.

- Aleksandar je dve godine stariji od mene, za nijansu i iskusniji, ali to me ne sputava da treniramo i napredujemo zajedno iz dana u dan.

Imali li konkurencije među vama?

- Fudbalska sujeta među nama ne postoji, naprotiv, dobri smo prijatelji na terenu.

Do kraja prvenstva ostalo je još dve radne nedelje.

- Nadam se da ću dobiti priliku da pokažem koliko mogu u oba duela, makar sa klupe, kao “džoker”.

Skromna minutaža nije istinsko merilo kvaliteta.

- Po vokaciji sam strpljiva osoba i na terenu i van njega, naviknut još od prvog dana u omladinskoj školi Crvene zvezde da samo radom obezbedim sebi napredak, tako je i sada.

Deceniju ste proveli na Marakani.

- Nije to običnh deset godina, to je deset godina snova, nadanja i zalaganja.

Ipak ste morali na “dopunsku nastavu” u Grafičar.

- Uobičajeni put za svakog maldog fudbalera crveno-belih. Iz ove perspektive, sigurno i najlepši period od kada treniram fudbal.

Kako Vam je to bilo u redovima “ljubičastih”?

- Odlično sam se osećao tada, igrao rasterećenije, pružao zapažene partije, zaigrao i za reprezentativnu selekciju do 17 godina…

Ipak ste se preselili u Vršac.

- Potrebni su mi prvoligaški minuti, seniorski fudbal se dosta razlikuje od onog u podmlatku, svaki ulazak u igru za mene je sportski korak napred.

Navikli ste se i na radno mesto levog beka.

- Odavno me je trener Miloš Đorđević “prekomandovao” sa pozicije levog krila u defanzivnu liniju tima zbog fizičkih predispozicija, odavno sam se navikao na odbrambene zadatke.

Ostali treneri su Vas prihvatili kao levog beka.

- U Zvezdi sam sarađivao sa Slavoljubom Đorđevićem, Nikolom Đurovićem, Vladimirom Sandulovićem, od svakog nešto korisno naučio što se trudim da primenim na terenu u prvoligaškim duelima.

Gol je najava pravih partija?

- Sledeća sezona bi, u punom smislu reči, trebalo da bude moja, ona koja bi mi obezbedila povratnu kartu na Marakanu - očekuje talentovani levi bek OFK Vršca.

Petar Graonja, “džoker” vršačkog prvoligaša u gradu “vetra, vina i ljubavi” sanja crveno-bele snove identično kao posle prvog treninga u Crvenoj zvezdi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading