DAN D: Dogodila nam se stvarnost koju moramo prihvatiti - sportski direktor upozorava pred odlučujućih 90 minuta!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.05.2023

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još samo 180 minuta igre ostalo je do kraja šampionata...

DAN D: Dogodila nam se stvarnost koju moramo prihvatiti - sportski direktor upozorava pred odlučujućih 90 minuta!

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Fudbaleri Metalca iz Gornjeg Milanovca jedina su ekipa u plej-aut fazi Prve lige Srbije, koja od okončanja ligaškog dela takmičenja i podele na timove koji se bore za titulu i one koji se nadaju očuvanju statusa, nisu doživeli neuspeh.

 

Tokom prethodnih pet mečeva Gornjomilanovčani su ostvarili skor od jedne pobede i četiri remij i u ovom momentu sa 42 osvojena boda nalaze se na prvoj poziciji "iznad crte", ali opstanak u prvoligaškoj konkurenciji i dalje nije obezbeđen.

Priliku da uspešno okončaju prilično tešku sezonu, u koju su ušli sa ambicijama da se vrate u elitni rang srpskog klupskog fudbala, igrači Metalca će imati već u subotu 20. maja kada će sa početkom od 19 časova na svom velelepnom sportskom objektu dočekati glavnog konkurenta u borbi za osptanak, ekipu Loznice.

Uoči predstojećeg duela, sportski direktor kluba Ivan Vuksanović je za zvanični klupski portal izjavio:

- Vrlo dobro znamo šta nam se obično desi kad prerano pomislimo da ćemo sigurno ispuniti zadatak, da je sve rešeno. Dva puta je trebalo da osvojimo samo taj jedan bod kako bismo ušli u superligu, a onda nam se plan začas srušio. Sada nam je potreban zbog opstanka, ali je značaj za nas isti, ako ne i veći u trenutnim okolnostima. Želeli smo i brz povratak u elitu, a strahujemo od ispadanja. Dogodilo nam se to što se dogodilo, stvarnost. Ne možemo napred ako je najpre ne prihvatimo. Dakle, ništa nije gotovo dok ne bude gotovo.

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Sportski direktor kluba iz Gornjeg Milanovca

 

O predstojećem protivniku ima samo reči hvale:

- Pred nama je vraški teška utakmica. Floskule poput “gotovo je, ostade Metalac u ligi” i slično, ne prihvatam ni od koga. Na gostujućoj klupi je Janjić, trener koji će silno hteti da dokaže da je neopravdano zamenjen sa mesta šefa struke u Metalcu pre pet godina. Neće spavati kako bi se pripremio da nas “nokautira”, i to baš u Milanovcu. Uroš Damljanović, koji u Loznici igra u veoma dobroj formi, bio je na pragu ugovora s Metalcem, pa će i njegova motivacija biti ogromna. Goreće teren, Loznica dolazi da nas pobedi, to svima mora biti jasno. S druge strane, mi smo bez poraza čak šest kola, što je zaista ohrabrujuće. Tražimo od igrača i svih u klubu maksimalan fokus, sve drugo da se ostavi po strani do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Da podsetimo, ekipi Metalca bi i nerešeni ishod išao u prilog s obzirom da bi u poslednjih 90 minuta šampionata ušli sa četiri boda više u odnosu na Loznicu, dok sa druge strane i u slučaju da ekipa kruševačkog Trayala do kraja takmičenja zabeleži svih šest bodova, ne bi mogli da ugroze Gornjomilanovčane pošto su oni u plej-aut fazu takmičenj ušli sa bolje startne pozicije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading