SPEKTAKL U GLOGONJU: Jovanović je pokazao zašto je doveden u Sefkerin, četiri gola i dve asistencije za ubedljiv trijumf nad Borcem iz Sakula!

Autor:

Sport

09.05.2023

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sefkerinci tri kola pre kraja prvenstva ostaju "sami" na prvoj poziciji na tabeli!

SPEKTAKL U GLOGONJU: Jovanović je pokazao zašto je doveden u Sefkerin, četiri gola i dve asistencije za ubedljiv trijumf nad Borcem iz Sakula!

Foto: FK Tempo Sefkerin

U okviru 15. kola Opštinske lige Pančevo-Kovin-Kovačica-Opovo odigran je derbi susret između ekipa Tempa iz SefkerinaBorca (Sakule), prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 3:0.

Republika

Oba sastava su u ovaj duel ušla sa liderske pozicije, koju su delili sa po 31 osvojenim bodom. 

Utakmica je odigrana u fantastičnom ambijentu, prelep i sunčan dan, mnogobrojna publika na prepunim tribinama u Glogonju imala je prilike da vidi odličnu partiju dva favorita za plasman u viši rang.

Odlično su domaći igrači ušli u meč i već u šestom minutu su stigli do vođstva. Najbolji strelac lige, Zvonko Jakovljević je poslao loptu iza leđa golmana Borca, Šiđanina.

U veoma sadržajnom prvom poluvremenu, sledeći gol je viđen u 21. minutu kada je dosuđen kazneni udarac u korist gostiju. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Dragan Kostić, 1:1.

Nisu se predavali domaći igrači i ubrzo su opet vratili prednost na svoju stranu, Radomirović je pogodio na odličnu asistenciju Jovanovića, 2:1 za Tempo.

Ređale su se prilike u sledećih deset minuta, nešto bolje imali su domaći igrači, dok su gosti imali i jednu "okrznutu" prečku.

U 36. minutu Lazar Jovanović posle asistencije upisuje svoje ime i na listu strelaca, njemu je loptu dodao Jakovljević, 3:1 za domaćina. 

Do kraja poluvremena Jovanović je još dva puta slao loptu iza leđa golmana Borca i u velikoj meri je već tada odlučio pitanje pobednika na utakmici, rezultatom 5:1 se otišlo za desetominutni odmor. 

Drugi deo počinje dosta opuštenijom igrom na obe strane, domaći tim je uglavnom držao loptu u svom posedu.

Trener Tempa, Nebojša Petrović - Maradona je posegao za izmenama, ta "sveža krv" je dovela do novih lopti u mreži protivničkog gola.

U 79. minutu Jovanović je upisao svoju drugu asistenciju na meču, odlično je loptom "poslužio" Dimitrova koji je poslao loptu u mrežu, 6:1.

Samo dva minuta kasnije, mladi Srđan Marijanski je probio po levoj strani, izašao je sam ispred golmana domaćih, Kozlovačkog i rutinski šalje loptu u mrežu domaćina, 6:2.

Konačan rezultat meča postavljen je u 87. minutu kada je Jovanović po četvrti put upisao svoje ime na listu strelaca, 7:2.

 

 

Tempo (Sefkerin) - Borac (Sakule) 7:2 (5:1)

Tempo: Kozlovački, Cvetković (od 62' Bursać), Uzelac, Anastasijević (od 77' Jovanov), Jakovljević, Plavšić, Radomirović (od 61' Krueziu), Mladenović, Arsić, Stanisaljević (od 46' Janković (od 78' Krueziu)), Jovanović

Borac: Šiđanin, Grčak, Selaković, Novković, Puškaš, Marijanski, Petrović, S. Marković, Stupar, A. Marković, Kostić

Iz redova domaće ekipe su posle meča poručili:

- Čestitke gostujućem timu na fer i korektnoj igri, kao i velikom sportsmenu, treneru Borca, Nenadu Rošulju koji je posle utakmice čestitao svim našim igračima na pobedi! Ostale su nam još tri utakmice do konačnog cilja, a to je ulazak u viši rang. 

Ovim trijumfmom ekipa Tempa se osamila na prvoj poziciji na tabeli i tri kola pre kraja prvenstva ima tri boda više u odnosu na prvog pratioca, sastav Borca iz Sakula.

U sledećem kolu Borac dočekuje Koloniju iz Kovina, dok sastav Tempa gostuje timu Voje Gačić.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading