UDOBNO SE SMESTITE JER NAS OČEKUJE SPEKTAKL: Neizvesna završnica Srpske lige Istok!

Autor:

Sport

08.05.2023

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedino se zna, da se ništa ne zna!

UDOBNO SE SMESTITE JER NAS OČEKUJE SPEKTAKL: Neizvesna završnica Srpske lige Istok!

Foto: Facebook.com/Srpska liga Istok

Poštovani ljubitelji fudbala, spremite kokice i ohladite pivo, jer se predstava još nije završila. Srpska liga Istok ulazi u svoju završnicu, a još se ništa ne zna.

 

Na samom vrhu tabele izdvojili su se i već duže vreme vode borbu u dvoje, leskovačka GFK Dubočica i pirotski Radnički, ali iz prikrajka, nadu u "hičkokovski preokret", očekuje ekipa Budućnosti iz Popovca.

Da krenemo od "paprikara". GFK Dubočica ove sezone igra odlično pod dirigenskom palicom Dejana Čelara. Trenutno su na vodećoj poziciji sa 57 bodova uz skor od 17 pobeda, šest remija i dva poraza. Imaju iskusnog Dušana Savića koji ove sezone

na svojim leđima nosi kompletnu ekipu. On je i najbolji strelac i kapetan sportskog kolektiva čije su ambicije da se usidre u Prvoj ligi Srbije.

Do kraja takmičenja ostalo je još pet kola. Već u narednoj rundi, ekipa Dubočice gostuje OFK Topličaninu, a zatim sledi susret u Svijalncu protiv ekipe Radničkog, da bi u poslednjem ovosezonskom meču u Paraćin odmerili snagu sa ekipom Jedinstva.

Istovremeno će ugostiti mladu i poletnu ekipu GFK Jagodine koja drži sredinu tabele, kao i Vlasinu kojoj "gori pod nogama" i predstoji im grčevita borba za opstanak

- Raspored do kraja 2022/23 sezone:

26. kolo: OFK Topličanin (Prokuplje) - GFK Dubočica (Leskovac)

27. kolo: GFK Dubočica (Leskovac) - GFK Jagodina (Jagodina)

28. kolo: Radnički (Svilajnac) - GFK Dubočica (Leskovac)

29. kolo: GFK Dubočica (Leskovac) - Vlasina (Vlasotince)

30. kolo: Jedinstvo (Paraćin) - GFK Dubočica (Leskovac)

Foto: GFK Dubočica

Leskovačke ambicije su jasne

 

Piroćanci, ili u narodu poznati kao "stipse" su drugi na tabeli sa istim brojem bodova kao i leskovačka GFK Dubočica (57). 

Goran Lazarević je lepo ukomponovao ovu ekipu, koja ostvaruje odlične rezultate. U narednom kolu dočekuju poslednjeplasirani Car Konstantin, ali i pored činjenice da mnogi smatraju da će Piroćanci navedeni susret rutinski rešiti u svoju korist, mora se istaći da su Nišlije nezgodan rival koji tokom ovosezonskog takmičenja nije imao ni sreće.

Pored Nišlija, Radnički će u ključnom delu sezne za rivale imati Pčinju i Timočanin
kod kući, dok im slede gostovanja ekipama Budućnosti iz Popovca i OFK Topličanina.

Svakako, kao najteži rival ističe se Budućnost iz Popovca, ali ni malo lako neće biti ni u susretu protiv Pčinje s obzirom da je pred ekipom iz Trgovišta grčevita borba za opstanak.

Inače, treba posebno napomenuti da u slučaju identičnog broja bodova na kraju šampionata, Piroćanci usled boljeg međusobnog skora (2:1, 1:1) imaju prednost u odnosu na leskovački fudbalki kolektiv i u tom slučaju oni bi postali članovi prvoligaškog društva.

- Raspored do kraja 2022/23 sezone:

26. kolo: Radnički (Pirot) - Car Konstantin (Niš)

27. kolo: Budućnost (Popovac) - Radnički (Pirot)

28. kolo: Radnički (Pirot) - Pčinja (Trgovište)

29. kolo: OFK Topličanin (Prokuplje) - Radnički (Pirot)

30. kolo: Radnički (Pirot) - Timočanin (Knjaževac)

Foto: SFS Borac Paraćin

Zahvaljujući boljem međusobnom skoru, Piroćanci imaju prednost u odnosu na leskovačkog rivala

 

Budućnost predstavlja fantastičnu ekipu sa odličnim trenerom i uopšte vlasničkom strukturom. Igraju verovatno najlepši fudbal u istočnom rangu srpskoligaškog karavana, ali uvek postoji, ali...

Nalaze se na trećoj poziciji sa 47 osvojenih bodova, a u narednoj takmičarskoj rundi dočekuju Timok 1919, koji je skoro pa ispao iz lige. Pored Zaječaraca, dočekuju još i Radnički Pirot i GFK Jagodinu, a gostuju OFK Topličaninu i u poslednjem kolu u Svijalncu
ekipi Radničkog.

Kao što je već rečeno, Popovčani pod rukovodećom palicom Bobana Stankovića igraju sjajano, a činjenica da su pre poraza od SFS Borca, poslednji neuspeh doživeli pre skoro godinu dana (22. maja 2022. godine) u duelu protiv Vlasine, jasno govori o kvalitetu ovog sastava.

Međutim, mora se naglasiti da je Budućnost čak tri susreta u aktuelnoj sezoni izgubila za "zelenim stolom" i to mečeve protiv Meševa (3:2), OFK Brzog Broda (3:0) i GFK Dubočice (1:1).

- Raspored do kraja 2022/23 sezone:

26. kolo: Budućnost (Popovac) - Timok 1919 (Zaječar)

27. kolo: Budućnost (Popovac) - Radnički (Pirot)

28. kolo: OFK Topličanin (Prokuplje) - Budućnost (Popovac)

29. kolo: Budućnost (Popovac) - GFK Jagodina (Jagodina)

30. kolo: Radnički (Svilajnac) - Budućnost (Popovac)

Republika

Foto: FK Budućnost Popovac

I naredne sezone u Popovcu će se igrati srpskoligaški fudbal

 

Može se zaključiti, slede trenuci odluke, a jasno je da će sve biti poznato tek 11. juna kada su na programu mečevi poslednjeg kola istočne grupe srpskoligaškog karavana za sezonu 2022/23.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading