GUSARI PRIPITOMILI ĆURANE: OFK Brzi Brod slavio u dramatičnoj završnici!

Autor:

Sport

08.05.2023

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba za opstanak se nastavlja...

GUSARI PRIPITOMILI ĆURANE: OFK Brzi Brod slavio u dramatičnoj završnici!

Foto: OFK Brzi Brod

Fudbaleri OFK Brzog Broda dočekali su GFK Jagodinu u okviru 25. kola Srpske lige Istok.

 

Od samog početka meča obe ekipe su nametnule jak tempo, a prvu izglednu priliku imali su gosti iz Jagodine u 9. minutu susreta. Ranđelov je nakon prodora po desnom krilu oprobao udarac sa distance, ali je čuvar mreže Stefanović sjajno intervenisao.

Domaćin do prednosti stiže u 20. minutu. Nakon centaršuta Tošića, Stojanović prosleđuje loptu do Arsića koji poluvolejem trese mrežu. Pogodak koji je podigao publiku na noge i kojeg se ne bi postideli ni klubovi najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Nakon vodećeg gola domaćin se opredelio na nešto defanzivniju varijantu. Prepustili su gostima terensku inicijativu, ali su se istovremeno i umešno branili, tako da popularni "ćurani" nisu uspeli ozbiljnije da priprete do odlaska na odmor.

Već u drugom minutu nastavka meča domaćin stiže do drugog pogotka. Nakon centaršuta Veličkovića, loptu iz šesnaesterca izbacuje Galić, ali ona stiže do Tošića koji razantnim udarcem sa 18 metara postiže pogodak za TV špice.

Činilo se da će domaćin bez većih problema stići di važna tri boda, ali Jagodinci u samo nešto više od deset minuta igre uspevaju da stignu do potpunog rezultatskog egala. Ranđelov je u 51. minutu uputio centaršut, a Bogdanović je pogodio okvir gola. Međutim, lopta se odbila do Cmiljanovića kojem nije bilo teško da je sprovede u mrežu. Jedanaest minuta kasnije Bogdanović je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane. Očekivao se centaršut, ali je na iznenađenje svih, on uputio udarac ka golu i lopta je završila u mreži za poravnanje rezultata.

 

Nastavak susreta donosi veliku borbu na zelenom polju. Domaćin je imao dve izgledne prilike koje nije pretvorio u pogodak, ali se ofanzivna igra ipak isplatila u poslednjim trenucima meča.

Tošić je iz auta ubacio loptu u šesnaesterac gostiju gde je Bogdanović neoprezno startovao na Veličkovića i sudija je pokazao na belu tačku. Precizan izvođač najstrože kazne bio je Stamenković koji stavlja tačku na ishod ovog uzbudljivog susreta.

- Srpska liga Istok, 25. kolo:

OFK Brzi Brod (Brzi Brod) - GFK Jagodina (Jagodina) 3:2 (1:0)

Stadion: OFK Brzi Brod

Strelci: Arsić 20`, Tošić 47`, Stamenković 90`(11.m); Cmiljanović 51`, Bogdanović 62`

Fudbaleri OFK Brzog Broda ostvarili su veoma važan trijumf u borbi za opstanak. Zahvaljujući porazu zaječarskog Timoka 1919 popeli su se na 14. poziciju tabele istočne grupe srpskoligaškog karavana sa 23 osvojena boda, a već naredne nedelje očekuje ih gostovanje u Svilajncu gde će se sastati sa ekipom Radničkog koja navedeni meč ne dočekuje u najboljoj formi s obzirom da su vezali dva uzastopna prvenstvena neuspeha.

Jagodinci, koji se nalaze na sredini tabele, narednog vikenda na svom stadionu dočekuju paraćinski SFS Borac.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading