JUGOSLAVIJA NEMA BUDUĆNOST: Domaćin slavio u velikom derbiju i nastavio poteru za liderom - "plava garda" odala počast stradalima! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.05.2023

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baraž je obezbeđen, ali je krajnji cilj dobro poznat...

JUGOSLAVIJA NEMA BUDUĆNOST: Domaćin slavio u velikom derbiju i nastavio poteru za liderom - "plava garda" odala počast stradalima! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Budućnost Banatski Brestovac

Prethodnog vikenda fudbaleri Jugoslavije slavili su u velikom derbiju Druge južnobanatske lige - grupa Zapad. Oni su na svom terenu u Jabuci minimalnim rezultatom 1:0 savladali lidera, Radnički iz Barande, ali se ovoga puta iz Banatskog Brestovca vraćaju "praznih šaka".

 

Ekipa Budućnosti je u derbiju 22. kola popularne "Segunde" dočekala rivala iz Jabuke u suretu u kojem je pobednik zadržavao šansu da se do poslednjeg takmičarskog kola bori za vrh tabele i direktan plasman u viši rang takmičenja, Područnu fudbalsku ligu Pančeva.

Kao i sve utakmice koje su igrane ovog vikenda i meč u Banatskom Brestovcu je počeo minutom ćutanja i odavanjem počasti stradalima u masakrima u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kao i u Mladenovcu.

Kada je reč o samoj utakmici, ona je opravdala epitet velikog derbija 22. takmičarske runde. 

Gosti su se bolje snašli na samom početku meča, ali domaćin već u 18. minutu preko Marka Stanojkovića uspeva da stigne do rezultatskog egala.

Potpuni rezultatski preokret usledio je na isteku pola sata igre kada je mrežu Jugoslavije zatresao Nemanja Stanojković, da bi konačan ishod susreta bio postavljen u 34. minutu kada je Aleksa Dinić doneo ekipi Budućnosti dva gola prednosti.

U nastavku meča domaćin je znalački čuvao stečenu prednost kojom je stigao do važnih bodova u borbi za vrh tabele.

 

- Druga južnobanatska liga - grupa zapad, 22. kolo:

Budućnost (Banatski Brestovac) - Jugoslavija (Jabuka) 3:1 (3:1)

Strelci za Budućnost: M. Stanojković 18`, N. Stanojković 31`, A. Dinić 34`

Po okončanju susreta, trener domaće ekipe Srđan Brajović je kratko izjavio:

- Odigrali smo jednu dobru utakmicu, osim na početka drugog poluvrema koje smo počeli jako loše. Čestimam ekipe iz Jabuke na fer igri i mojim momcima na pobedi.

Fudbaleri Budućnosti ovom pobedom prišli su lideru iz Barande na četiri boda zaostatka, a već narednog vikenda očekuje ih teško gostovanje u Mramorku ekipi Proletera.

Trećeplasirana Jugoslavija u 23. takmičarskoj rundi ne bi trebala da ima težak posao, s obzirom da dočekuje "fenjeraša", ekipu Starog Tamiša.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading