SERIJA USPEHA JE NASTAVLJENA: Sastav iz Karađorđeva nezadrživo hita ka tituli! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.05.2023

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serij uspeha je nastavljena...

SERIJA USPEHA JE NASTAVLJENA: Sastav iz Karađorđeva nezadrživo hita ka tituli! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Solunac Karađorđevo

Fudbaleri Solunca N&Đ Jerković iz Karađorđena nastavili su seriju prolećnih uspeha i niz je nakon gosotvanja u Srbobranu povećan na devet uzastopnih trijumfa u nastavku šampionata.

 

 

Zahvaljujući navedenom, sportski kolektiv iz Karađorđeva je polovinom meseca aprila iskoristio kiks dotadašnjeg lidera Đurđina koji je poražen na gostovanju u Višnjevcu (0:1), i nakon gostovanja u Srbobranu preuzeli su lidersku poziciju PFL Subotica i na osnovu trenutne forme, čini se da će ih u preostalih pet prvenstvenih rundi teško ko zaustaviti na putu ka višem rangu takmičenja.

Posle početnog ispitivanja snaga na terenu, Solunac je imao nešto više loptu u nogama, ali pravih šansi nije bilo. Mogu se izdvojiti po jedna, do dve prilike na obe strane i poništen pogodak Kolundžije zbog ofsajda, ali mreže su mirovale. Golmani Šmit i Ađanski su odradili na pravi način odradili svoj posao.

Nastavak susreta bio je kao iz snova za ekipu iz Karađorđeva. Već u 47. minutu na centaršut Paripovića, Marko Kolundžija trese mrežu domaćina za vođstvo i veliko slavlje fudbalera Solunca N&Đ Jerković.

Nakon primljenog pogotka ekipa Srbobrana preuzima terensku inicijativu, ali osim nekoliko poluprilika, izglednih šansi za pogodak, nije bilo.

Treba napomenuti da je sudija Nikola Gardašević tokom meča podelio osam javnih opomena, gosti iz Karađorđeva su susret okončali sa desetoricom fudbalera s obzirom da je u 90. minutu Bojan Ćulum dobio drugu javnu opomenu i crveni karton.

 

- PFL Subotica, 25. kolo:

Srbobran (Srbobran) - Solunac N&Đ Jerković (Karađorđevo) 0:1 (0:0)

Stadion: "Šumica", Srbobran

Gledalaca: 150

Sudija: Nikola Gardašević (Bačka Topola)

Strelac: M. Kolundžija u 47. minutu za Solunac N&Đ Jerković

Žuti kartoni: Krstić, Kenji, Vranješ (Srbobran); Kolundžija, Ćulum, Kangrga, Paripović (Solunac N&Đ Jerković)

Crveni karton: Ćulum (Solunac N&Đ Jerković)

Srbobran (Srbobran): Ađanski, Kenji, Zeljić (Divjaković), Konatar (Filipović), Grbić, Jelić, Krstić, Lajko (Hodonicki), Marojević, Vranješ, Komlenić (Muminović).

Solunac N&Đ Jerković (Karađorđevo): Šmit, Paripović, Arežina, Slijepčević, Kangrga, Bogićević, Milikić, Kolundžija (Jerković), Ćulum, Barna, Đuranović.

Nakon susreta vezni fudbaler kluba iz Karađorđeva Petar Kangrga je izjavio:

- Veoma težak meč, domaćin motivisan, mada smo znali da će tako biti. Nismo možda odigrali kako smo planirali i mogli, ali najbitnije je da se bodovi nose kući i da smo uradili ono što smo i zacrtali sebi pre ove utakmice, a to je pobeda i vrh tabele naše lige. Sada moramo da se odmorimo i oporavimo pred meč sa Sutjeskom koja ovog proleća igra dobar fudbal. Hvala navijačima koji su opet došli u velikom broju i pružili sjajnu podršku sa tribina. 

U narednoj takmičarskoj rundi Solunac N&Đ Jerković u Karađorđevu dočekuje Sutjesku iz Bačkog Dobrog Polja, dok će Srbobran gostovati u Feketiću ekipi Jadrana.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading