IZ 1 U 2: Blickrig Velikoplanjana - za preokret je bilo dovoljno samo šest minuta!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.05.2023

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon utakmica u kojima su prikazivali promenljive rezultate, klub iz Velike Plane vezao dve pobede u nizu.

IZ 1 U 2: Blickrig Velikoplanjana - za preokret je bilo dovoljno samo šest minuta!

Foto: FK Morava Velika Plana

Prvi put nakon kraja septembra i početka oktobra prethodne godine, fudbaleri Morave iz Velike Plane ostvarili su dva uzastopna trijumfa u okviru Zone Podunavsko-šumadijske.

 

Prethodnog vikenda Velikoplanjani su na svom terenu savladali OFK Aranđelovac 1979 rezultatom 3:0, a ovoga puta se sa gostovanja u Topoli vraćaju sa "tri boda u džepu", s tim što se mora naglasiti da nakon uvodnih 45 minuta meča, stvari i nisu izgledale povoljno po ekipu iz opštine koju prosecaju reke Velika Morava, Jasenica i Rača.

Deset minuta pre odlaska na odmor, Todorović je pobegao svojim čuvarima i zatresao mrežu Antića čime je ekipa Karađorđa prvi period igre okončala minimalnom prednošću.

Nastavak igre donosi potpuno drugačiju sliku na terenu, a gosti su u samo šest minuta, primorali domaćeg čuvara mreže Đokića da čak tri puta vadi loptu iz mreže, čime su bodovi krenuli put Velike Plane. 

Radić je u 56. minutu poravnao rezultat, da bi dva minuta kasnije Veljković doveo Moravu do prednosti, a Pančić je u 62. minutu susreta postavio konačan rezultat ovog meča.

Republika

Foto: FK Karađorđe Topola

Stadion "Radoslav Šilja Tadić"

 

- Zona Podunavsko-šumadijska, 21. kolo:

Karađorđe (Topola) - Morava (Velika Plana) 1:3 (1:0)

Stadion: "Radoslav Šilja Tadić"

Gledalaca: 100

Sudija: Srećko Stojadinović

Strelci: Todorović u 35. minutu za Karađorđe; Radić u 56, Veljković u 58. i Pančić u 62. minutu za Moravu

Karađorđe (Topola): Đokić, Todorović (Marković), Savić, Obradović (Blagojević), Minić, Puletić, Stanojević (Desivojević), Eraković, Milovanović, Marković, Živković.

Morava (Velika Plana): Antić, Pančić, Vučković, M. Pavlović, Jančić, Obradović, Veljković, A. Maksimović (D. Maksimović), Radić, S. Pavlović, Popović.

Ekipa iz Velike Plane sa 27 osvojenih bodova zauzima sedmu poziciju na tabeli zonskog ranga takmičenja, a priliku da nastavi seriju uspeha imaće narednog vikenda kada će dočekati poslednjeplasirani Borac 1932 iz Ralje.

Karađorđe iz Topole i dalje se nalazi na četvrtoj poziciji, a narednog vikenda očekuje ih veliki derbi u Petrovcu na Mlavi protiv Sloge 33.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading