BANJIČKA GRAĐEVINA KAO KULA OD KARATA: Sada i zvanično - Rad je SRPSKOLIGAŠ! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.05.2023

22:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nada je tinjala, ali se i ona ugasila u Klupcima.

BANJIČKA GRAĐEVINA KAO KULA OD KARATA: Sada i zvanično - Rad je SRPSKOLIGAŠ! (VIDEO)

Foto: FK Rad

Detalj sa prethodnog duela Rada i Loznice

Sve nade banjičkog kluba raspršile su se kao mehur od sapunice i Fudbalski klub Rad, ekipa koja je u takmičenju nekadašnje SFR Jugoslavije znala da razdoji članove "velike četvorke i koja našu državu u tri navrata predstavljala na međunarodnoj sceni, od jeseni će se takmičiti u Srpskoj ligi Beograd.

 

U okviru 4. kola plej-aut faze ovosezonske Prve lige Srbije, Rad je gostovao u Klupcima ekipi Loznice. Nakon ubedljivog poraza i teoretske šanse za osptanak fudbaleri Rada više nemaju, dok je loznički prvoligaš stigao na korak od cilja zvanog opstanak.

Pitanje pobednika bilo je rešeno u intervalu od 39. do 41. minuta kada je Uroš Damnjanović dva puta zatresao mrežu Stefana Čupića. 

Prvi pogodak je postignut nakon brze akcije po desnom krilu i blagovremene asistencije nakon koje Damnjanoviću nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu, da bi samo dva minuta kasnije nakon izgubljene lopte na sredini terena, usledila gotovo identična akcija sa završetkom kao u prethodnom slučaju.

U 57. minutu postavljen je i konačni rezultat meča. Ovoga puta akciju po levom krilu i blagovremenu asistenciju koristi Dragiša Komarčević kome nije bilo teško da iz neposredne blizine po treći put matira Čupića.

 

 

- Plej-aut Prve lige Srbije, 4. kolo:

Loznica (Loznica) - Rad (Beograd) 3:0 (2:0)

Stadion: FK Radnički, Klupci

Gledalaca: 400

Sudija: Predrag Simić

Strelci: U. Damnjanović u 39. i 41. i D. Komarčević u 57. minutu za Loznicu

Žuti karton: S. Mitrović (Rad)

Loznica (Loznica): Vukašinović, Damnjanović (Marković), Ivanović (Martinkevič), Jevremović (Abubakar), Komarčević (Jakovljević), Marinković, Petrović, Radmanovac, Ristić, Santrač (Pantić), Vićentijević.

Rad (Beograd): Čupić, Abrego (Rakić), Arsić, Krepaldi (Opačić), N. Jovanović, Đ. Jovanović, Mihajlović, Mitrović, Ratković, Stojković (V. Jovanović), Živojinović.

Nakon 34. prvenstvene utakmice Rad zauzima poslednju poziciju na prvoligaškoj tabeli sa svega 29 osvojenih bodova i u narednom kolu očekuje ih susret protiv čajetinskog Zlatibora u kojem će "građevinari" pokušati da izbegnu barem "fenjeraško" mesto u aktuelnoj sezoni.

Sa drug strane Loznicu očekije gostovanje u Kruševcu gde u duelu protiv Trayala imaju imperativ pobede. Sve osim trijumfa nad "gumarima" i za Lozničane bi značio sunovrat u srpskoligaški fudbalski rang.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading