VELIKI BROJ ŠANSI NA OBE STRANE: Igrači Prve Iskre konkretnijom završnicom savladali Jelav! (VIDEO)

Autor:

Sport

24.04.2023

22:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba za opstanak u ligi se dodatno zakuvala.

VELIKI BROJ ŠANSI NA OBE STRANE: Igrači Prve Iskre konkretnijom završnicom savladali Jelav! (VIDEO)

Foto: FK Prva Iskra Runjani

U okviru 20. kola Međuopštinske lige Jadar ekipa Prve Iskre (Runjani) ugostila je sastav Jelava, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg gosta rezultatom 4:3.

Republika

Sastav Prve Iskre je u ovaj duel ušao sa 19 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za deobu 11. pozicije, dok je ekipa Jelava sa tri boda više bila na desetom mestu u ligi. 

Utakmica je od prvog minuta krenula bez kalkulacija na obe strane, napadački su krenuli igrači oba tima, što bi se fudbalskim rečnikom reklo "igralo se na gol više".

U obilju šansi na obe strane u 27. minutu dosuđen je kazneni udarac sa 11 metara u korist Prve Iskre. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Zoran Mijić, 1:0 za domaćina.

 

 

Imali su gosti do kraja prvog dela odličnu priliku za izjednačenje, fudbaler Jelava izašao je u situaciju 1 na 1 sa golmanom Nikolićem, ali je prekaljeni čuvar mreže Prve Iskre izašao kao pobednik u tom duelu.

Pokušavali su gosti svim silama u drugom poluvremenu da dođu do gola koji bi promenio dalji tok utakmice, ali im to nije pošlo za nogom.

Sve nade gostujućih fudbalera i navijača "raspršio" je Stefan Mitrić golom u 82. minutu za uvećanje prednosti Prve Iskre i ispostaviće se i konačanih 2:0 za domaći tim.

Prva Iskra (Runjani) - Jelav 2:0 (1:0)

Prva Iskra: N. Ilić, Konić, M. Ilić, Marković, Ostojić, Stefanović (od 46' Ristanović), Krstić, V. Nikolić (od 60' Despotović), Mitrić (od 83' Lukić), Zebić, Mijić

Jelav: Radić, Miletić, Marić (od 88' B. Jović), Aleksić (od 65' Bakić), N. Jović, D. Jovanović, Novaković, N. Jovanović, Miletić, Reljić, Bojić

Iz redova Prve Iskre su posle meča poručili:

- Želimo da se zahvalimo starim rivalima na ovakom lepom susretu i svim čarima što fudbalska scena može da priušti. Momci, svaka čast, dobro ste se borili, želimo vam sreću do kraja prvenstva i da izborite opstanak, nadamo se da ćemo i mi pa da se opet sretnemo sledeće sezone. 

Posle ovog rezultata ova dva tima nalaze se na deobi desete pozicije, na kojoj je i ekipa TE Gučevo sa svojim bodovnim saldom koji se nalazi na broju 22.

U sledećem kolu Jelav dočekuje Jadar 1961, dok sastav Prve Iskre gostuje Ceru iz Jadranske Lešnice.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading