KOMŠIJSKI DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA: Lider na tabeli slomio otpor domaćina u poslednjoj četvrtini meča!

Autor:

Sport

23.04.2023

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastav Orašja ide ka višem rangu!

KOMŠIJSKI DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA: Lider na tabeli slomio otpor domaćina u poslednjoj četvrtini meča!

Foto: OFK Orašje 1960

U okviru 17. kola Treće rasinske okružne lige ekipa Šampion 2013 iz Bošnjana ugostila je sastav Orašja 1960, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 2:1.

Republika

Ekipa Orašja je u ovaj duel ušla sa liderske pozicije na kojoj se nalaze sa 24 osvojena boda, dok je sastav Šampiona 2013 sa deset bodova manje na petom mestu u ligi.

Gosti su krenuli dosta ofanzivnije i bolje od samog starta meča. Tečnija igra igrača Orašja dovela do je prilika Šćekića i Savkovića, ali lopta nije htela u gol.

Domaći tim se pre svega postavio da sačuva svoj gol, a da onda iz kontranapada stvori svoju priliku za postizanje pogotka. 

Odolevali su domaći igrači napadima gostiju, domaća publika je svojim prisustvom i navijanjem dodatno motivisala igrače Šampiona 2013 da "izgaraju" za svaku loptu.

U drugom delu igre gosti su krenuli na sve ili ništa, sve linije su dodatno povučene prema golu domaćina, ali lopta je "izbegavala" mrežu golmana Kolića.

Krenuli su i domaći igrači da koriste veliki prostor na polovini protivnika, nekoliko kontranapada imali su fudbaleri Šampiona, ali je mreža golmana Nikolića ostala netaknuta.

Posle sukoba u 71. minutu glavni sudija na meču, Dušan Stojanović je pokazao jedan crveni i dva žuta kartona. Ranije na tuširanje je otišao igrač domaćih, Strahinja Anđelković, dok su "požuteli" Bajkić i Šćekić u redovima Orašja.

Brojčano nadmoćniji gosti krenuli su još jače ka golu protivnika i ubrzo su stigli do prednosti.

Igrao se 77. minut kada je Davidović odlično primio loptu, a onda je petom šalje u mrežu Kolića, 1:0 za Orašje.

Pet minuta kasnije tačku na meč stavlja Danijel Šćekić posle solo prodora, 2:0 za goste.

Šampion 2013 - Orašje 0:2 (0:0)

Šampion 2013: M. Kolić, Avramović, Jevtić, Topalović (od 85' Jovanović), Milutinović, A. Kolić, Vasiljević, Janićijević, Anđelković, Savić, Stojanović

Orašje: Nikolić, Stamenković, Simić, Bajkić, N. Nikolić (od 83' A. Nikolić), Šćekić, Kizić, Glišić, Savković, Rašić (od 86' D. Davidović), I. Davidović (od 85' Matić)

Iz redova Orašja su posle meča poručili:

- Nismo dozvolili kiks na jako teškom gostovanju, ostavili smo srce na teren i nastavili smo niz pobeda. Tri kola pre kraja imamo četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca. Pobeda koja može da reši pitanja prvaka, jer sledeće dve utakmice igramo pred svojim navijačima i na svom terenu gde ne znamo za poraz. 

U sledećem kolu ekipa Orašja dočekuje sastav Mladosti iz Male Drenove, dok igrači Šampiona 2013 gostuju Staroj Čaršiji u Osaonici.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading