VRAĆAJU SE SLAVNI DANI NA "DOLINU SMRTI": Nakon decenije "mraka", klub se nalazi na putu povratka na mesto koje mu i pripada!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.04.2023

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se iz korena promenilo...

VRAĆAJU SE SLAVNI DANI NA "DOLINU SMRTI": Nakon decenije "mraka", klub se nalazi na putu povratka na mesto koje mu i pripada!

Foto: OFK Orašje 1960

U aktuelnoj sezoni u okviru Treće resinske okružne lige zabeležili su osam pobeda i dva poraza i nalaze se na dobrom putu da od naredne jeseni krenu u osvajanje bodova u višem rangu takmičenja.

 

Nakon više od 12 godina, nekadašnji Fudbalski klub Kiseljak, a danas OFK Orašje 1960, na pragu je povrataka u Drugu rasinsku okružnu ligu gde mu je realno i mesto.Kompletnu jednu deceniju klub je proveo u "mraku" bez dece iz sela, bez publike i redovno u donjem delu tabele, bez ikakvih šansi da ostvari rezultate koji bi zadovoljili simpatizere.

Povratkom Ivana Simića i još par kvalitetnih igrača iz višeg ranga takmičenja, klub je prvi deo sezone okončao na drugoj poziciji sa bodom manje u odnosu na jsenjeg šampiona, ali je nastavak šampionata doneo niz od tri uzastopna trijumfa i u ovom momentu klub iz Orašja nalazi se na liderskoj poziciji trećeg stepena rasinskog fudbala sa bodom više u odnosu na Omladinac iz Pojata, ali se mora naglasiti da OFK Orašje 1960 ima i jedan meč manje odigran.

Želju i klupsku ambiciju prepoznala je i publika koja u sve većem broju posećuje popularnu "Dolinu smrti".

Tokom zimske pauze ekipa je angažovala najzvučnije pojačanje u liku Marka Kolarevića, fudbalera koji je znatno unapredio ekipu i koji je u kombinaciji sa Danijelom Šćekićem stigao do brojke od 15 postignutih pogodaka.

S obzirom, da je stadion "Dolina smrti" neosvojiva tvrđava, a da će najvažnije susrete do kraja šampionata fudbaleri OFK Orašja 1960 odigrati upravo na svom terenu, sa punim pravom svi očekuju da će ekipa već od naredne jeseni krenuti u žetvu bodova u višem rangu takmičenja.

 

Prethodnog vikenda ekipa iz Orašja ubedljivo je savladala Gradac iz Pločnika rezultatom 7:0, a predstojećeg vikenda u okviru 17. prvenstvenog kola gostuju u Bošnjanu ekipu Šampiona 2013.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading