SITUACIJA NIJE SJAJNA: Samokritičnost "gumara" - zajedničkim snagama moramo pronaći izlaz iz krize! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.04.2023

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ciljevi nisu ispunjeni...

SITUACIJA NIJE SJAJNA: Samokritičnost "gumara" - zajedničkim snagama moramo pronaći izlaz iz krize! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Trayal

U prolećne borbe u okviru Prve lige Srbije, popularni kruševački "gumari" ušli su sa sedme pozicije i primarni cilj svih u klubu bio je plasman u plej-of fazu takmičenja.

 

Međutim, tokom prethodnih deset duela Trayal je zabeležio svega dva trijumfa i poslednjim porazom na domaćem terenu od šabačke Mačve (0:1), klub je i definitivno izgubio i teoretsku šansu da se nađe među najboljih osam klubova drugog stepena srpskog klupskog fudbala.

U subotu 15. aprila kruševačke fudbalere očekuje teško gostovanje protiv Loznice koja je u prethodnoj takmičarskoj rundi načinila prvorazrednu senzaciju savladavši RFK Novi Sad 1921 rezultatom 2:0, čime su znatno uvećali svoje šanse u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.

Uoči poslednjeg kola ligaškog dela takmičenja, na konferenciji za medije, trener Milan Nikolić se kratko osvrnuo na duel protiv Šapčana:

- I pre utakmice smo znali da nas samo pobeda ostavlja u kakvoj, takvoj prilici za plej-of, međutim doživeli smo zasluženi poraz i ne zaslužujemo da igramo u plej-ofu. 

Dileme pred nastavak takmičenja nema:

- Već od utakmice sa Loznicom, za nas kreće plej-aut. To je za nas prva, od osam predstojećih susreta gde za nas svaki meč predstavlja malo finale. Više nije ni važno da li igramo protiv Loznice, Mačve, Slobode, Rada,..., bitno je kako ćemo mi da se izdignemo iz ove situacije, kako će igrači da reaguju i meni kao treneru najbitnije je da na psihološkom planu pripremim ekipu za narednih osam utakmica. 

 

 

Govorio je trener Nikolić i o aktuelnoj situaciji u klubu:

- Svima u klubu je teško pao poraz koji nas je udaljio od cilja i plej-ofa, ali nije smak sveta. Još jednom ponavljam nismo zaslužili da igramo u plej-ofu. To govore i rezultati i tabela, tako da nam ostaje grčevita borba za opstanak i igrači i svi u klubu moramo bit isvesni u kakvoj se situaciji nalazimo i da sada moramo da budemo kao jedno. Jedini problem smo mi sami i ako to ne rešimo, možemo ući u problem. Trudićemo se da iz ove situacije izađemo radom, većim zalaganjem i nadam se da će rezultati doći. Svako od nas, a prvo polazim od sebe, ima svoj deo odgovornosti. Moramo da se preispitamo i vidimo gde smo grešili i šta treba da popravimo kako nas se ne bi ponavljale greške. Dosta utakmica gubimo u poslednjim minutima, u napada moramo da budemo konkretniji, da igramo hrabrije. Stalno se pominje postojanje nekog pritiska. U svakom poslu postoji pritisak, pa tako i u fudbalu. 

 

O predstojećem duelu Nikolić je kratko izjavio:

- U subotu je nova utakmica i trudićemo se da izanaliziramo prethodnu i da se što bolje spremino za plej-aut. Svi moramo biti svesni situacije u kojoj se nalazimo. situacija nije sjajna i samo svi zajedno možemo da je prebrodimo i da uz dobar rezultat iz Loznice sačekamo bolji raspored  u plej-autu - zaključio je trener kruševačkog prvoligaša.

Duel između Loznice i Trayala na programu je u subotu 15. aprila sa početkom od 16 časova na stadionu Fudbalskog kluba Radnički u Klupcima.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading